​​У Києві затримали екскерівника так званої «поліції ЛНР»

1553 0
У 2014 році він підтримав так званий референдум з незалежності «ЛНР» і вступив до НВБ «Заря».
Фото умовне

Фото умовне

За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора повідомили про підозру одному із екс-керівників «поліції ЛНР» та бійцю збройного формування так званої «ЛНР» – «НВБ «Заря». Йому інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

«За даними слідства, мешканець Луганська у 2014 році підтримав так званий референдум з незалежності «ЛНР» та добровільно вступив до лав не передбаченого законом збройного формування – НВБ «Заря». Згодом він зайняв посаду «заступника командира взводу патрульно – постової служби Лутугінського районного відділу поліції МВС ЛНР». Брав участь у бойових діях проти Збройних Сил та правоохоронних органів України», – пояснюють у відомстві.

Читайте також: Окупанти в Бучі вбивали людей за завчасно складеними списками

Правоохоронці затримали його у Києві. Наразі чоловікові обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що Бучанська окружна прокуратура повідомила про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану трьом мешканцям Київщини. За даними слідства, разом з солдатами рф вони ходили зі зброєю в білих пов'язках по селищу. Заходили до помешкань місцевих жителів та, погрожуючи застосуванням зброї, схиляли їх перейти на бік ворога. Їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!