Київ

Екскурсійний трамвай-кафе «Київ» під загрозою зникнення

911 0
Через простій трамвай вийшов із ладу й охочих його відновлювати немає.

Екскурсійний трамвай-кафе «Київ» більше не може виходити на маршрути через поломку двигуна. У депо поки що не збираються його відновлювати, повідомили на сторінці екскурсійної агенції.

Від початку воєнного стану екскурсійному трамваю було заборонено курсувати до Пущі-Водиці попри те, що рух регулярних трамвайних маршрутів до цієї місцевості відновили у травні 2022-го.

Трамвай використовували для екскурсій у Подільському та Оболонському районах без заїду до Пущі-Водиці, доки у грудні 2022-го виїзд трамвая-кафе заборонили «без пояснення причин».

За словами учасника спільноти «Пасажири Києва» Григорія Грабова, через дефіцит електроенергії, як і решта електротранспорту, трамвай довго простоював і коли його намагалися увімкнути, згорів двигун.

«Поки що відновити його ніхто не може. Як буде далі та й чи будуть його ремонтувати, не відомо», – зазначили в екскурсійному бюро.
 
 
До повномасштабного вторгнення екскурсійне бюро отримало згоду директора з транспорту та головного інженера КП "Київпастранс" на те, щоб передати з депо ім. Шевченка трамвай моделі К1, який зараз не використовується "і по суті стоїть під парканом".
 

«Екскурсійне бюро було готове власним коштом переобладнати трамвай К1, перенісши всі меблі та звукове обладнання зі старого трамвай-кафе. Але проти цього виступив головний директор «Київпастрансу» – Левченко», – йдеться у повідомленні. 

Додамо, вагон-кафе був побудований у 1992 році, у 2007-му його відремонтували силами та за кошти «любителів транспорту» та працівників депо, ідеться на сайті екскурсійного бюро.
Навесні 2022-го через бої постраждав трамвайний маршрут до Пущі-Водиці, якому понад 100 років, рейки були перебиті вибухами. У травні колію почали відновлювати, а уже наприкінці місяця трамваї знову почали курсувати.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!