Політична реклама

Експерти оприлюднили назви шкідливих молочних брендів

3119 0
Фахівці центру незалежних споживчих експертиз "ТЕСТ", проводячи дослідження якості промислового молока, виявили в молоці деяких виробників антибіотики та шкідливі добавки.

За словами працівників "Тесту", більшість молочних брендів дотримуються всіх вимог стосовно виготовлення молочних продуктів. Навіть незважаючи на те, що частина виробників виготовляє молоко з молочного порошку.

"Молочний порошок абсолютно нешкідливий,- це всього лиш висушене молоко, яке навіть зберігає більшу чатину своїх корисних властивостей, - пояснює Ніна Кільдій, керівник науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз "Тест".

Кальдій зазнчає, що деякі виробники навіть вказують на упаковці свого продукту, що молоко з виготовлене з порошку.

Проте, молоко з порошку - далеко не найгріше, що може бути.

В коментарі "Твоєму місту" Ніна Кальдій розповіла, які з молочних брендів варто купувати найменше: "У молоці  виробника "Драгобрат" експертиза виявила шкідливі біодобавки, а в молоці від "Молокія" було знайдено антибіотики,- говорить керівник науково-дослідного центру.

Ніна Кальдій порадила не зловживати теж згущеним молоком та дешевим маслом, адже ці продукти мають високий вміст рослинних жирів, таких як пальмова олія, що є шкідливі для здоров'я.

Водночас експерт зазначила, що молоко "Молокія.Казкове" зовсім не містить шкідливих речовин, проте в цієї марки молока досить висока жирність. Тому експерт не радить використовувати "Молокія. Казкове" у харчуванні дітей, в яких є порушення травлення, адже це може спричинити в дитини загострення проблем з кишково-шлунковим трактом

Найкраще молоко, за результатами експертиз "Тесту",  в торгових марок  "Добряна" та "Молочар". 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!