Як люди на самоізоляції та хворі на Covid-19 голосуватимуть на виборах 25 жовтня. Головне за минулу добу

1862 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Covid-19 – Головне. Місцеві вибори в Україні відбуватимуться навіть на територіях, які перебувають у «червоній» зоні епіднебезпеки. Люди на самоізоляції зможуть подати відповідну заяву до 20:00 п’ятниці перед виборами, щоб проголосувати з дому. Ті, хто перебуває в лікарнях, будуть голосувати там – також за допомогою виїзних бригад.

Читайте також: Логіка і пандемія. Чому на Covid-19 не тестують вчителів та скільки коштує страхування

Послуги спеціалістів відділів соцзахисту у Львові через карантин надають лише за попереднім записом. Також з допомогою онлайн-сервісів можна оформити низку соцпослуг.

Румунія запровадила обов’язкові результати ПЛР-тестів на коронавірус та 14-денний карантин для мандрівників з країн з високим рівнем зараження, серед них і Україна.

Усі туристи, які прибуватимуть до губернаторств Південний Синай, Червоне море, Луксор та Асуан (Єгипет), будуть звільнені від сплати візового збору з 1 листопада 2020 року до 30 квітня 2021 року.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 200 осіб (97 – напередодні). Разом 21 494. Одужало – 8 002 (+ 103), померло – 589 (+ 9).

Читайте також: Посаг для Львова. Що принесуть у Львівську ОТГ Грибовичі і Малехів

За добу лабцентри зробили 1 010 ПЛР-тестів. Залишку проб у холодильнику нема.

В Україні Covid-19 виявлено у 4 348 осіб (3 774 за попередню добу). Загальна кількість 234 584 пацієнтів. Одужало – 103 401 (+ 2 149), померло – 4 520 особи (+ 90).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 25 091 (+ 355), Львівщина – 21 494 (+ 200), Харківська – 21 451 (+ 487) та Чернівецька області – 15 444 (+ 158).

Авіакатастрофа під Харковом. До Львова прибув літак з тілом загиблого в авіатрощі АН-26, курсанта Харківського університету Повітряних Сил Ростислава Булія. Поховають Ростислава нині на його батьківщині у селі Торчиновичі, Старосамбірського району.

Читайте також: На Львівщині зменшилася кількість населення

Саміт ЄС – Україна. За підсумками саміту в Брюсселі Україна та Європейський Союз досягли:

  • домовленості про оновлення Угоди про асоціацію;
  • відновлення повноцінного функціонування безвізу після пандемії коронавірусу;
  • підписано три угоди, які передбачають виділення Україні 60 млн євро;
  • угоду про спільний авіаційний простір підпишуть на початку 2021 року;

ЄС закликав Київ прискорити зусилля з проведення судової реформи та боротьби з корупцією, а Зеленський переконував, що Україна є майбутнім членом Євросоюзу.

Відвертості Зеленського. Президент в інтерв’ю Politico Europe заявив:

  • йому нічого не відомо про те, що олігарх Коломойський міг використати виведені з ПриватБанку кошти для купівлі активів за кордоном;
  • щоб робити висновки щодо отруєння російського опозиціонера Навального, йому потрібні деталі;
  • без прямих переговорів з Путіним війну на Донбасі не зупинити;
  • держдачу на території «Конча-Заспа» сприймає як готель, а жити хоче вдома.

Читайте також: У Львові падає остання стіна Левового замку. Як її рятують

Шкарлет – ГПУ. В.о. міністра освіти Шкарлет позивається до Нацагентства із забезпечення якості освіти, яке знайшло плагіат у його наукових роботах.

Експрокурора Тернопільщини Петришина, якого звільнили за п’янку на робочому місці, призначили заступником керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону. 

Азербайджан – Вірменія – Киргизстан. Вірменія готова «піти на поступки» з приводу Нагірного Карабаху, натомість Азербайджан розпочав широкомасштабний наступ на півдні Карабаху, кинувши в бій резервні сили і велику кількість військової техніки.

ЦВК Киргизстану визнала недійсними підсумки парламентських виборів, які пройшли 4 жовтня та викликали хвилю протестів. Прем’єр та спікер парламенту пішли у відставку.

Читайте також: Поєднання моди і культури. У Львові по-особливому цього року пройде Lviv Fashion Week

Covid у збірній України. У збірній з футболу, яка нині зіграє товариський матч з Францією, Covid-19 виявили у голкіперів Луніна та Паньківа, а також у шеф-кухаря Тошича.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!