Екстрені відключення світла та збиття дронів біля столиці. Головні події дня у Києві

521 0
Дайджест новин за 2 листопада.
Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

Російські атаки на столицю

Вночі на підльоті до Києва знищили 6 «шахедів».

Навколо Києва посилюють оборонні рубежі

Продовжується вдосконалення системи інженерного обладнання та зведення фортифікаційних споруд навколо столиці. Створюється система багатоешелонованої оборони шляхом нарощування районів рубежів та позицій.

У деяких районах можливі екстрені відключення світла

Через атаку росії спостерігається перевантаження електромереж на Оболоні, Виноградарі, Мінському масиві, Святошино, Академмістечку, Біличах, Південній Борщагівці, Подолі та Куренівці. Тому можливі застосування екстрених відключеннь світла поза графіками стабілізаційних відключень. Вони необхідні, щоб вберегтися від масових аварій на обладнанні. 

Водночас в Києві продовжують діяти графіки погодинних відключень.

На всіх тролейбусних маршрутах столиці працюють автобуси

З середи, 2 листопада, на всіх тролейбусних маршрутах столиці працюють автобуси. Це потрібно, аби зменшити навантаження на енергосистему, яка потерпає через російські обстріли об’єктів критичної інфраструктури. Очікується, що економія електроенергії складатиме близько 200 тис кВт за один робочий день.

Підготовка пунктів обігріву

У столиці, у випадку надзвичайних ситуацій взимку, готові розгорнути близько тисячі пунктів обігріву для мешканців міста. Їх облаштують, зокрема, в школах та дитячих садочках. Там люди зможуть зігрітися, випити чаю, підзарядити телефони, отримати необхідну допомогу.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!