Електронні петиції тепер можна адресувати й до Кабінету Міністрів України

2949 0
В Україні почав діяти сервіс подання електронних петицій до Уряду.
фото: ar.volyn.ua

фото: ar.volyn.ua

Українці можуть звертатися до Кабінету міністрів з електронною петицією для ініціювання важливого суспільного питання. Окрім того, вони можуть підтримати вже подане звернення. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй офіційній сторінці у Facebook.

«Це дієвий інструмент залучення громадян до формування пріоритетів державної політики та прийняття управлінських рішень. Зареєструвавшисьна сервісі, громадяни можуть як подати електронні петиції до Кабінету Міністрів України, так і підтримати вже створені. Для розгляду петиція має набрати не менше 25 000 голосів протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення», – написав Гройсман.

Система електронних петицій поки що працює в тестовому режимі на сайті http://petition.kmu.gov.ua/.

Нагадаємо, з осені 2015 року електронні петиції також можна адресувати Президенту України та до Верховної Ради. Львів’яни також можуть реєструвати свої звернення, пропозиції та вимоги до посадовців і депутатів міськради онлайн.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!