Енергетики розповіли, скільки ще триватимуть відключення світла

998 0
В режимі відключень електроенергії українцям доведеться жити щонайменше до березня.
фото depositphotos.com

фото depositphotos.com

Гендиректор енергопостачальної компанії YASNO (субхолдинг ДТЕК) Сергій Коваленко заявив, що в режимі відключень електроенергії українцям доведеться жити щонайменше до березня.

Джерело: Сергій Коваленко у Facebook

«Енергетики, попри погану погоду, зараз максимально стараються завершити відновлення до ще більших холодів. І хоча нині відключень стало менше, я хочу, щоб усі розуміли: найімовірніше, жити в режимі вимкнень українцям доведеться щонайменше до кінця березня», – написав він.

Він зазначив, що якщо нових атак на енергомережу не буде, то за нинішніх умов генерації електроенергії дефіцит потужності можуть рівномірно розподілити по всій країні. Це означає, що відключення будуть скрізь, але менш тривалими. Водночас, існують різні прогнози розвитку цієї ситуації, і вони залежать від атак росії.

Читайте також: Чому зникає зв'язок та інтернет, коли немає світла. Пояснення

За словами виконавчого директора YASNO, позитивний сценарій такий: якщо нових атак не відбувається, повертається попередній рівень генерації. Тоді Україна, ймовірно, матиме вдосталь електроенергії, тому зможе відмовитися від відключень узагалі. Негативний буде в тому разі, якщо мережу сильно пошкодять унаслідок атак. Тоді доведеться залучати не лише погодинні стабілізаційні відключення, але й екстрені, за яких світла може не бути дуже тривалий час.

«Мені здається, слід бути готовими до різних варіантів, навіть до найгірших. Запасіться теплим одягом, ковдрами, продумайте варіанти, які допоможуть вам перечекати довге відключення. Краще зараз це зробити, аніж потім бідкатись і звинувачувати когось. Тим більше всі ми знаємо, хто винен насправді» додав він.

Читайте також: Російська атака на енергосистему України вплине на енергосистеми країн-сусідів

Нагадаємо, через ракетні обстріли росіян 17 листопада на Львівщині запровадили оновлений графік погодинних вимкнень світла, який діє цілодобово. Щоб повністю відновити роботу енергооб’єктів у Львівській області до довоєнних показників, треба 8-12 місяців.

Про те, чому обмежують електроенергію, коли краще користуватися приладами і що робити вдень – читайте тут.

Антоніна Костик

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!