Терміни вступу, творчі конкурси й подача документів. МОН запускає серію відеороз’яснень для абітурієнтів

1860 0
Наприклад, для вступників на бюджет творчі конкурси і вступні іспити проводитимуть у кілька потоків.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

Напередодні початку основного етапу вступної кампанії Міносвіти традиційно запускає серію відеороз’яснень з найбільш поширених питань, які турбують майбутніх студентів та їхніх батьків. Про це повідомляє пресслужба Міністерства.

Перший ролик – про вступні іспити та творчі конкурси. Він вже доступний на сайті МОН у розділі «Вступна кампанія 2020» та на офіційному YouTube-каналі Міністерства. Не пізніше, ніж завтра, 24 липня, в усіх закладах вищої освіти має розпочатись реєстрація на вступні іспити та творчі конкурси. У ролику експерти МОН розповідають про те, хто, як і коли має складати вступні іспити чи брати участь у творчих конкурсах. 

Читайте також: Краса математики. Як гімназія у Львові вчить дітей аналітичного мислення

Наприклад, для вступників на бюджет творчі конкурси і вступні іспити проводитимуть у кілька потоків. Це зробили для того, щоб вступники мали більше можливостей для вступу до різних вишів у разі збігу дат проведення цих випробувань.

Загалом вступні іспити та творчі конкурси відбуватимуться для вступників на місця державного замовлення з 1 до 12 серпня, на контракт – з 1 до 22 серпня. 

Відеороз’яснення також будуть супроводжувати відповідні інфографіки, які просто й доступно ілюструватимуть основні етапи вступної кампанії. База відеороз’яснень та інфографік для вступників на бакалавра, молодшого бакалавра та на магістра поповнюватиметься новими матеріалами до 1 серпня – початку основного етапу вступної кампанії 2020.  

Читайте також: Інтелект та вільнодумство. Як працює Львівський фізмат-ліцей

Нагадаємо, що усі дати МОН зсунуло на місяць (серпень) з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації. Так, для вступників на основі повної загальної середньої освіти реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!