Евакуаційні потяги до Львова та генератори для закладів освіти. Головне за добу

636 0
Коротко про ключове з життя Львівщини за добу.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Переселенці. Двома евакуаційними потягами прибули ще 125 людей, двома евакуаційними автобусами – 41 ВПО. До Перемишля чотирма потягами з нашої області вирушила 1081 особа. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Меморіальна дошка. У селі Раделичі на Стрийщині на фасаді школи встановили меморіальну дошку на честь захисника Василя Кісіля. Воїн із позивним «Тигр» добровільно став на захист України, служив у 80 окремій десантно-штурмовій бригаді ДШВ ЗСУ. Загинув під час звільнення Херсонщини. 

Читайте також: Сьогодні на Львівщині не вимикатимуть світло

Генератори для закладів освіти. Заклади освіти Стрийщини отримали 13 генераторів для забезпечення безперебійного живлення у випадку відсутності електропостачання. Пристрої передала Міжнародна організація з міграції за сприяння Львівської ОВА.

Послуги в ЦНАПі. Жителі Новояворівської громади можуть оформити та отримати ID-картку і закордонний паспорт у ЦНАПі міста Новояворівськ. Раніше людям доводилось їхати у Яворів чи Львів. Тепер послуга доступна у громаді.  

Читайте також: Козицький розповів про наслідки ракетного удару на Львівщині

Електроенергія. Юридичні особи на Львівщині, приміщення яких використовують для поселення ВПО, отримують електроенергію за ціною як для побутових споживачів. За січень вони сплатили 1 млн грн за спожиту електроенергію. За комерційною ціною вартість склала б 3,7 млн грн. Вдалось зекономити 2,7 млн грн і спрямувати ці кошти на виплату зарплати працівникам та розвиток підприємництва. Забезпечення електроенергії для юридичних осіб за ціною як для побутових споживачів ініціювали Львівська ОВА та «Львівенергозбут» на підставі Закону України «Про ринок електричної енергії».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!