Фабрика кахлевих печей та нове будівництво на Стрийській. Головне за добу

2120 0
Коротко розповідаємо про головні події минулої доби.
візуалізація із виконкому

візуалізація із виконкому

Львів у воді. Чому місто постійно затоплюю та як вберегти Львів від потопів.

Львів – у вісімці кращих. Міжнародний республіканський інститут (МРІ) в Україні спільно із Соціологічною групою «Рейтинг» провели муніципальне опитування, за результатами якого вдалося проаналізувати рейтинг міст України, оцінити напрямок розвитку міста і ставлення жителів до влади. За результатами дослідження, Львів посів восьме місце за розвитком українських міст. Зокрема, 56% громадян вважають, що справи у місті, в цілому, йдуть у правильному напрямку.

Ще одне будівництво на Стрийській. У Львові на вулиці Стрийській поблизу озера зведуть ще один заклад громадського харчування. У Львівській міскраді видали відповідні містобудівні умови і обмеження. Йдеться про будівництво закладу громадського харчування з адміністративними приміщеннями та автостоянкою на вул. Стрийській, 202. Це неподалік від перехрестя Стрийська-Наукова.

Новий молодіжний центр. У Львові збудують молодіжний центр із каплицею у районі вулиць Пасічної – Зеленої, при парафії св. Василія Великого УГКЦ. Це буде молодіжний центр з каплицею і спортивними дитячими майданчиками. Майданчик буде використовуватись як громадський простір. Молодіжний центр буде в тильній частині ділянки.

Фабрика кахлевих печей. Під час авторської екскурсії старовинною фабрикою кандидатка архітектури, доцентка кафедри дизайну та основ архітектури Тетяна Казанцева розповіла Тvoemisto.tv історію кахлярні та автентичні цікавинки, які досі можна побачити на її території.

Комбінування вакцин. В Україні дозволили комбінувати вакцини Moderna та Comirnaty/Pfizer-BioNTech. У випадку, коли перше щеплення проведено вакциною Moderna, друге – можна робити Comirnaty/Pfizer-BioNTech та навпаки. Інтервал між першою і другою дозами становитиме 28 днів.

Невідома Леся. Тvoemisto.tv поспілкувалося з Наталкою Малетич, авторкою книги «Леся. Мандрівний клубочок», яким було дитинство Лесі Українки, що вона любила, і з ким дружила та про що писала у своїх листах рідним.

Глинянські килими на виставці. Через 100 років глинянські килими за проєктами польських мистців Йозефа Чайковського і Софії Стриєнськрої презентували на міжнародній виставці. Зокрема, до 19 вересня вони будуть представлені на Лодзькому фестивалі дизайну.

Бійцівський клуб. У Львові на вулиці Богдана Хмельницького зведуть бійцівський клуб. Сьогодні, 17 вересня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради видали містобудівні умови та обмеження на облаштування бійцівського клубу на вулиці Богдана Хмельницького, 116.

Велике прибирання. Сьогодні у Львові та громадах Львівщини відбудеться Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».О 10.00 год поблизу парку Цитадель, що на вул. Грабовського, 11, збиратимуть усіх, хто бажає долучитися до прибирання. Зі собою бажано прихопити дощовики, теплий одяг, гумові чоботи. Усім решта – забезпечать. Проте, якщо падатиме сильний дощ, велике прибирання перенесуть на наступний тиждень.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!