Філармонія запрошує зустріти весну із музикою «львівського Моцарта»

1158 0
Молодший син видатного композитора Вольфганга Амадея Моцарта Франц Ксавер прожив на українських теренах близько тридцяти років.
Photo by David Holifield on Unsplash

Photo by David Holifield on Unsplash

У 2021 році виповнюється 230 років із дня народження «львівського Моцарта» – Франца Ксавера. Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика символічно розпочинає святкування цієї визначної дати у перший день весни – 1 березня. Саме таку назву має кантата композитора, яка звучатиме у програмі концерту. Концерт розпочнеться о 19:00 год.

Більша частина життя композитора пов’язана із Галичиною та Львовом, де він зумів пройти шлях від приватного вчителя музики до найбільш помітної постаті у культурному житті краю, інформують у пресслужбі філармонії.

Франц Ксавер прожив на українських теренах близько тридцяти років. Він був прекрасним концертуючим піаністом, талановитим педагогом і композитором. Його творчому перу належить понад 30 опусів: низка фортепіанних, вокальних,  ансамблевих та симфонічних композицій.

У програмі концерту 1 березня прозвучить кантата «Перший весняний день» для солістів, хору та оркестру, написана у 1829 році. Також у події – Перший фортепіанний концерт Франца Ксавера, написаний композитором у 17-річному віці, та урочиста Увертюра Ре мажор.

Твори прозвучать у виконанні відомих львівських музикантів: Оксана Рапіти (фортепіано), Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова», солістів – Галини Юхимець (сопрано) та Петра Швайковського (тенор), Камерного хору «Gloria», які виступлять під батутою Сергія Бурка та Володимира Сивохіпа.

Детальна інформація про подію та квитки за посиланням.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!