Фільм про Грицька Чубая відтепер можна переглянути он-лайн

5322 0
Документальний фільм Олександра Фразе-Фразенка про видатного українського поета Григорія Чубая відтепер можна переглянути он-лайн у вільному доступі.

Півторагодинна стрічка «Чубай»розповідає про поета та відомого представника львівського андеґраунду 1970-тих. Презентували фільм у вересні у Львові, пише Zaxid.net. У стрічці знімалися: Віктор Морозов, Володимир Кауфман, Галина Чубай, Ігор Калинець, Микола Рябчук, Микола Чубай, Олег Лишега, Соломія Чубай, Стефанія Савко та Тарас Чубай.

«Коли я вчився в школі, то цікавитися мистецтвом, почав з художніх фільмів про митців. Згодом почав дивитися документальні, бо вони цікавіші. Про Антонича дуже мало знаємо. Про Чубая є шанс дізнатися більше, поки є, в кого запитати. І я просто скористався цим шансом. Фільм трохи в тумані, спогади – під десятками років. У всякому разі, образ Григорія постає дуже явно. В кінці фільму він – твій найкращий друг. А Соломія, його донька, якій було майже три роки, хоч може й не пригадає, але відчує знову присутність батька», - розповідає режисер Олександр Фразе-Фразенко.

Довідка. Григорій Чубай (1949-1982) –  видатний український поет, один із чільних представників львівського андеґраунду  70-х років. Організував та видавав «Скриню» - один із перших самвидавівських журналів України, де друкував твори друзів та свої власні.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!