Фільм тижня у Львові: «Прогулянка висотою»

3903 0
Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду пригодницький фільм «Прогулянка висотою», сюжет якого взято із реальної історії.
фото: kinoukraine, planetakino

фото: kinoukraine, planetakino

Події у кінострічці розгортаються у 1974 році в Нью-Йорку. Французький канатоходець Філіп Петі (роль якого зіграв Джозеф Гордон-Левітт) попри все має намір здійснити свою мрію. І незважаючи на те, що шкоди його забаганка нікому не принесе, такий вчинок неодмінно буде вважатись порушенням закону. Філіп збирається виконати небачений до цього трюк – без страховки пройти через канат між дахами башт-близнюків Всесвітнього торгового центру.

Драму «Прогулянка висотою» відзнято на основі реальних подій. Француз Філіп Петі, якому через тиждень виповнилось 25 років, без страховки подолав відстань між вежами за 45 хвилин. Для балансу Петі використовував 8-метрову жардину, яка важила 25 кг. Звинувачення, висунуті акробату, незабаром було знято й він продовжив кар’єру, підкоряючи нові висоти і відстані. Зараз герою 65 років. Цей фільм – другий, що розповідає про його видатний трюк. Першу кінострічку про прогулянку між хмарочосами було удостоєно премії «Оскар» як кращий документальний фільм.

Режисером фільму став Роберт Земекіс, відомий такими культовими кінострічками як «Форрест Гамп», «Назад в майбутнє», а також «Вигнанець», «Різдвяна історія».

Рік: 2015. Жанр: біографічний, пригоди. Країна: США. Прем’єра в Україні – 15 жовтня, а в світі – 26 вересня 2015 року. В ролях: Джозеф Гордон-Левітт, Бен Кінгслі, Шарлотта Ле Бон, Джеймс Бедж Дейл, Клеман Сібоні, Сезар Домбой, Стів Валентайн, Бен Шварц, Гаррі Стандджовскі, Бенедікт Семюель. Тривалість: 123 хв. Вікові обмеження: з 12-ти років.

Фільм можна переглянути у таких львівських кінотеатрах: «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт Сокільники,  вул. Стрийська, 30 та в ТРЦ «Forum Львів», вул. Під Дубом, 7а в 4DX.

 

                                                                                                                      Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!