Фільм, в якому головну роль зіграла львівська акторка, переміг на фестивалі у Лас-Вегасі

1816 0
Фільм «Мати Апостолів» заснований на історіях жінок, чиї сини воювали за Україну в 2014 році.
Фотокадр із фільму

Фотокадр із фільму

Українська стрічка «Мати Апостолів» отримала нагороду як найкращий повнометражний художній фільм на кінофестивалі Nevada Women's Film Festival у Лас-Вегасі. Про це повідомило Держкіно України.

Читайте також: Львівська акторка отримала «Найкращу жіночу роль» на Міжнародному кінофестивалі

Режисером-постановником стрічки є Заза Буадзе, продюсером – Дмитро Овечкін. Головні ролі в фільмі виконали – львів'янка Наталія Половинка, Богдан Бенюк та Олександр Пожарський.

Сюжет фільму такий, що у пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованими територіями, мати опиняється в абсолютно чужому та агресивному світі, де все пронизане ненавистю, болем та стражданнями. У цьому пеклі вона не тільки шукає сина. Вона, маючи в серці велику любов і милосердний характер, змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху.

Nevada Women's Film Festival – це щорічний захід, присвячений відзначенню та підтримці справедливого зображення жінок у кіно. Цьогоріч на фестивалі, який всьоме відбувся у США, було представлено 58 стрічок з 20 країн світу.

Читайте також: Стали відомі всі переможці національної кінопремії Золота Дзиґа

Нагадаємо, що львівська акторка Наталія Половинка отримала нагороду «Найкраща жіноча роль» за повнометражний ігровий український фільм режисера Зази Буадзе «Мати Апостолів». Загалом стрічка взяла перемогу одразу в трьох номінаціях: «Найкращий повнометражний фільм», «Найкраща жіноча роль» та «Найкращий сценарій» на 10-му Нью-Йоркському міжнародному кінофестивалі, який відбувся 21-24 травня.

Стрічку створила кінокомпанія Студія «Золоте Руно» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Для зйомок фінальної сцени створили найбільшу в Європі декорацію авіакатастрофи транспортного літака Ан-26.

Для довідки

Наталія Половинка народилася в учительській сім'ї Юхима і Олени Колісників. Перші роки життя провела в Кіцмані.

У 1973-1980 роках навчалася в Ольгопільській середній школі, у 1980-1984-му – у Вінницькому музичному училищі імені Миколи Леонтовича. 1984-1989 – Львівська державна консерваторія імені Миколи Лисенка, клас фортепіано в професорки Марії Тарнавецької.

1991 – стажування у Центрі Єжи Ґротовського (Понтедера, Італія). З 1989 року живе у Львові. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!