Фонтан, мости та дерева. Як змінюється Двірцева у Львові. Фоторепортаж

8829 0
На другій частині площі вже сформували фонтан.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Площа перед Львівським залізничним вокзало вже цілком набирає нових обрисів. Одну частину вже відкрили взимку й запустили туди транспорт. Тепер пасажири трамвая та автобуса мають різні зупинки й платфторми, а сам громадський транспорт під’їжджає фактично під самий вхід у вокзал.

Тепер же завершують другу частину площі, де змонтували фонтан у вигляді потічка, висадили дерева та встановили вуличні меблі.

Як розповів Tvoemisto.tv архітектор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Ростислав Білинський, де виготовили проєкт реконструкції площі, фонтан мав бути на третину більший, оскільки мав заходити на територію майбутнього підземного паркінгу. Втім, поки що площу відкриють у такому вигляді, оскільки реалізація підземного паркінгу затримується.

Уздовж фонтана буде чотири пішохідні місточки, форсунки та освітлення. Другу частину фонтану обіцяють реалізувати після будівництва паркінгу.

Для очікування таксі також встановили окремий павільйон із накриттям.

Проєктанти відзначають, що якість робіт може бажати кращого, особливо на тих ділянках, де підрядник поспішав. Утім загалом площа змінилася кардинально, а якщо буде брак, підрядник має його переробити.

Концепція площі продовжиться й на вулиці Чернівецькій, яку також мають розпочати ремонтувати найближчим часом, оскільки чекають дозвіл на початок робіт.

Перша частина площі, яку відкрили в січні, за словами одного з проєктантів Олександра Шутюка, працює так, як і задумували автори. Є прецеденти, коли приватні авто все ще заїжджають на пішохідну зону.

Фото Тараса Бабенчука

Матеріал підготовлений в межах спецпроєкту «Мобільне місто».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!