Формат буде різний. Як розпочнеться новий навчальний рік для львівських школярів

9641 0
Формат навчання, через війну та воєнний стан, буде різний, у залежності від того в який клас ходять діти.
фото ілюстративне

фото ілюстративне

Навчальний рік у львівських школярів розпочнеться традиційно – з 1 вересня, проте формат навчання через війну та воєнний стан буде різний. Це залежатиме від того, в який клас ходять діти. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко.

«Пріоритетом і головною умовою початку нового навчального року є безпека. Наразі формат навчання для учнів буде різним – онлайн, офлайн і змішаний. Під бомби дітей вести до шкіл точно ніхто не буде», – каже він.

Читайте також: У Львові учні початкових класів вчитимуться очно, а старшокласники за змішаною формою

Офлайн-навчання розпочнеться для тієї кількості дітей, яку зможе вмістити укриття в школі, де вони навчаються.

Попередньо:

  • для 1-5 класів – очна форма навчання;
  • для 6-10 класів  – один день на тиждень дистанційно і цей день щотижня буде змінюватися;
  • для 11-х класів – перший семестр чотири дні на тиждень буде очне навчання, а один – дистанційне, а другий семестр – чотири дні дистанційно, а один – очне.

 

Кінцеве рішення про формат навчання прийматимуть ближче до 1 вересня. Це вирішуватиме керівництво управління освіти і кожен навчальний заклад зокрема.

Читайте також: У Львові у 80-ти школах тимчасово проживають переселенці

На запитання журналістки Tvoemisto.tv, чи буде вибір для батьків – вести до дитину школи або слухати уроки онлайн, Євген Бойко зазначив, що управління  освіти зараз працює над програмою, у межах якої можна буде запропонувати батькам обирати формат навчання – онлайн чи офлайн. Про це більш детально зможуть розповісти всередині серпня.

Додамо, цього року у 1 клас зараховано майже 8 тис. дітей, з них 115 – з числа внутрішньо переміщених осіб. Загалом у різних класах львівських шкіл вчитимуться близько тисячі дітей-переселенців.

Нагадаємо, що навчання у львівських школах розпочнеться з 1 вересня і відбуватиметься у поєднаному форматі: учні молодших класів вчитимуться очно, а учні старших класів – за змішаною формою. Про те, як безпечно організувати навчальний процес у Львові, куди відселити переселенців зі шкіл, читайте в інтерв’ю Тvoemisto.tv у межах проєкту «Тема тижня» міського голови Львова Андрія Садового.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!