Фото дня: на площі Митній прикрашають квітковий годинник

4101 0
Цього року на клумбі годинника висадять віоли.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

У Львові почали висаджувати квіти на годиннику на площі Митній. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

Працівниці кажуть, що прикрашають годинник в межах підготовки міста до Великодніх свят. Цього року клумбу годинника прикрашають віолами.

Квітковий годинник відновив свою роботу у Львові з 2010 року. Його вартість в 2010 році становила 178 тисяч гривень. Раніше аналогічна квіткова композиція існувала ще за радянських часів. Над механізмом працював годинникар Олексій Бурнаєв, квітковий дизайн виконувала компанія «Плантпол-Україна».

Годинник є унікальним, адже його механізм дозволяє стрілкам показувати час в будь-яку пору року. До того ж, цей квітковий годинник зроблений в спеціальній конструкції, у той час, як годинник в Києві, Чернівцях чи Харкові, – є забетонованими в пагорб бочками з механізмами.

Читайте також: Як виглядає оновлена площа Митна у Львові. Фоторепортаж

Квітковий годинник також обладнаний антивандальною системою. Якщо стрілки показуватимуть неправильну годину чи стоятимуть – значить вночі до них хтось добирався.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!