Фото дня: у Львові запрацює лінія з переробки ртутних ламп

3705 0
Міні-цех, який ще у жовтні 2015-го року збудували на базі міської ТЕЦ-2 для переробки ртутних енергоощадних ламп, нарешті запрацює.
фото: Facebook-сторінка Evgeny Kraws

фото: Facebook-сторінка Evgeny Kraws

Установка – унікальна, і є єдиною такою на території України, відтак – готова приймати лампи не лише зі Львова та області, а й з усього західного регіону. За годину вона переробляє 200 кг відпрацьованих електронних відходів.

Читайте також: 30 корисних звичок, що збережуть екологію

Цього року в жовтні міністерство екології та природних ресурсів України видало ДП «Боднарівка» ЛКП «Зелений Львів» ліцензію на право здійснення господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами.

Довідка. Машина для утилізації лампочок MRT розроблена для переробки флуоресцентних ламп і електронних ламп різних форм і типів. Машина дробить та розділяє матеріал на скляні уламки, флуоресцентний порошок, уламки основи/патрона/заглушки. Усі уламки матеріалу подаються до сталевих барабанів на 200 літрів, окрім флуоресцентного порошку, який надходить до 30-літрових дистиляційних циліндрів. 

Джерело: Facebook-сторінка Evgeny Kraws

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!