Фото церкви Святого Юрія у Дрогобичі визнали найкращим у конкурсі «Вікі любить пам’ятки»

2002 0
У 2020 році на конкурс подали понад 47 тисяч світлин та відео пам’яток культури України. Це рекорд за всі роки проведення конкурсу в Україні.
Фото Олени Курило/Вікі любить пам

Фото Олени Курило/Вікі любить пам'ятки

Найкращою світлиною «Вікі любить пам’ятки 2020» стала фотографія Церкви Святого Юрія, розташованої у місті Дрогобич Львівської області. Авторкою фото є Олена Курило. Фото перемогло і в обласній номінації, йдеться на сайті конкурсу.

10 найкращих робіт української частини найбільшого міжнародного конкурсу фотографій об’єктів культурної спадщини для Вікіпедії «Вікі любить пам’ятки» опублікували на сайті конкурсу.

Читайте також: Фото Львова перемогло у спецномінації конкурсу «Вікі любить пам'ятки»

У 2020 році на конкурс подали понад 47 тисяч світлин та відео пам’яток культури України, що є рекордом за всі роки проведення конкурсу в Україні. Цьогоріч свої роботи завантажили 550 авторів. За кількістю фото Україна посіла перше місце серед 50 країн-учасниць. 

Найкращими за якістю, композицією, енциклопедичністю, журі обрало світлини пам’яток, що розташовані у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Львівській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернігівській областях та місті Київ. Ці фотографії представлять Україну на міжнародному етапі конкурсу, де позмагаються з переможцями інших країн. 

Довідково. Церкву Святого Юрія у Дрогобичі часто називають «поемою в дереві». Вона є першим об’єктом туристичного паломництва в Дрогобичі і занесена до списку Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО. Церкву збудували у XV столітті, остаточного вигляду вона набула 1678 року. Славиться своїми унікальними внутрішніми розписами, фресками та не менш унікальним іконостасом середини XVII ст.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!