Франція та Фінляндія змінюють правила в’їзду для українців

4822 0
Нові зміни в правилах перетину кордону Фінляндії набрали чинності з 15 лютого, а послаблення умов при перетині француського кордону – 12 лютого.

За останніх декілька днів стало відомо про послаблення коронавірусних обмежень ще у двох країн Євросоюзу. Франція та Фінляндія скасували обовʼязковий негативний тест для вʼїзду, за умови, що мандрівник пройшов повний курс вакцинації від Covid-19. Ці умови також стосуються і мандрівників з України. Про це повідомляє Lowcostavia.

Нові зміни в правилах перетину кордону Фінляндії набрали чинності з 15 лютого 2022 року, а послаблення умов при перетині француського кордону почали діяти у суботу – 12 лютого 2022 року. 

Читайте також: У додатку «Дія» з’явились бустерні Covid-сертифікати. Як згенерувати

Чинні умови вʼїзду у Францію з 12 лютого:

Для перетину кордону Франції необхідно показати:

  • для вакцинованих мандрівників – сертифікат про повний курс щеплення;
  • для контролю на кордоні необхідно заповнити заяву про відсутність симптомів Covid-19 та/або про відсутність контактів з особами, що захворіли на Covid-19 за лінком;
  • Франція приймає вакцини визнані Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і дозволені для використання на території Франції. До їх числа належать вакцини Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen/Johnson & Johnson. При цьому вакцинація вважається повною, якщо минуло 28 днів з часу вакцинації вакциною Janssen і 7 днів з часу другої дози у разі вакцинації іншими вакцинами – Pfizer, Moderna, AstraZeeca/Vaxzevria/Covishield). Франція офіційно визнає бустер після двох доз Коронавак;
  • для контролю на кордоні вимагають показати тільки документ, що підтверджує вакцинацію та заповнити заяву про відсутність симптомів Covid-19 та/або про відсутність контактів з особами, що захворіли на Covid-19.
  • для відвідання громадських закладів на території Франції з моменту останньої дози вакцини має минути не більше, ніж 4 місяці. Франція приймає цифрові сертифікати в «Дія», а також паперові свідоцтва вакцинації, що видані сімейним лікарем.

 

Додамо, що зараз Україна віднесена до «помаранчевої зони», невакциновані громадяни України можуть в’їхати до Франції тільки за умови пред’явлення документу, що підтверджує «нагальну необхідність» в’їзду до Франції, а також за наявності ПЛР або антиген-тесту, зробленого не більше ніж за 48 годин до в’їзду, пройти тест на антиген в аеропорту Франції після прибуття та дотримуватися 10-денної самоізоляції.

Нагадаємо, що нещодавно про скасування тесту для вакцинованих повідомили Греція та Португалія.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!