Уряд Франції виділить 650 000 євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища

3912 0
Французький урядовий комітет ухвалив рішення про надання гранту у розмірі 650 тисяч євро на повний пакет проектної документації щодо закриття та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

Всі роботи, відповідно до умов гранту, виконає французька компанія «Еджіс», яка має досвід розробки проекту рекультивації та нагляду за роботами на одному з найбільших у Європі сміттєвих полігонів в Марселі –  повідомив сьогодні, 3-го березня, у своєму відеозверненні міський голова Львова Андрій Садовий. Мер Львова додав, що з боку української влади щодо врегулювання ситуації з львівським сміттям немає відповідної підтримки. 

Читайте також: На полігоні Грибовицького сміттєзвалища розпочались протиаварійні роботи

Водночас, як нещодавно заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Уряд готовий виділити Львову нову ділянку для побудови сміттєпереробного полігону та закликає міську владу якнайшвидше прийняти усі необхідні для цього рішення. 

Нагадаємо експертна комісія надала висновки, що земельна ділянка площею 12,8 га на території колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» в Яворівському районі Львівської області не відповідає нормативним вимогам до облаштування полігону та будівництва об’єктів поводження з твердими побутовими відходами.

Опублікувала Марічка Мишок

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!