«Гарно, але в робочий час дорого». Депутати – про акцію з прибиранням снігу від Садового

2287 0
Розчищати вулиці, за словами депутатів, слід було завчасно, а не тоді, коли в місті вже колапс, і робити це не заради фото.
фото пресслужби лмр

фото пресслужби лмр

Усім депутатам ЛМР сьогодні, 8 лютого, надійшов лист з пропозицією долучатися до прибирання снігу на вулицях міста. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомляє депутатка від фракції «Голос» Вікторія Христенко.

«Нас закликали долучатися, навіть сконтактувати зі координаторами своїх районів, але саме в 15:00. Питання: а чому не о 8 ранку чи о 20:00 або щодня? Чому саме вже о 15:00?», – каже депутатка.

За її словами, громада має долучатися. Нині всі виходять прибирати сніг в Німеччині, Чехії, де теж сильні замети, але не заради того, щоби зробити фото.

Читайте також: Львів у полоні снігу. Оперативна інформація в один клік

 «Я це зробила вранці, потім пропрацювала весь день на основній роботі, прийшла і знову піду відгортати сніг, щоби завтра мої діти могли вийти з дому», – додає вона.

На думку представника фракції «Варта» у ЛМР Валерія Веремчука, це більше було подібно на піар-акцію, коли є «гарна картинка, але реальної роботи в місті з підготовки до снігопадів не було». Хоча синоптики про хуртовини і 40 см снігу попереджали.

«Бачимо, що комунальні служби були не готові, попри те, що техніки ми багато купуємо для міста, в тому числі в кредит. Можна було залучити приватну техніку, у тих же будівельних організацій, наприклад. На жаль, техніка чи то не працює, чи то не задіяна в повній мірі», – зазначає він у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: Де взяти лопату, або Що б мали зробити чиновники у снігопад замість фото

Водночас депутат від «Європейської солідарності» Петро Адамик каже, що оцінив би таку ініціативу в суботу або ж вчора, та сьогодні, коли це робочий день – це дороге прибирання.

«Управлінські рішення мали б бути такими, щоби унеможливити колапс в місті. Так, це ініціатива добра, але такий менеджмент, який буде в робочий день прибирати лопатами місто дорого обійдеться львів'янам», – говорить він для Tvoemisto.tv.

Також Петро Адамик додає, що нині добрим рішенням можуть бути премії двірникам, які ще 5 днів будуть рятувати наше місто, «а не просто вийшли на пів години чи годину розчистити вулицю».

«Вони встали в 4:30 ранку, на прикладі Франківського району, який я обійшов,  бачу, що двірники працювали, їм треба подякувати, бажано матеріально», – додав він.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!