Київ

Гендиректорка ЮНЕСКО відвідала Софію Київську

934 0
3 квітня, до Києва з робочим візитом прибула генеральна директорка ЮНЕСКО Одрі Азуле.
ФОТО: ОЛЕКСАНДР ТКАЧЕНКО / TELEGRAM

ФОТО: ОЛЕКСАНДР ТКАЧЕНКО / TELEGRAM

Гендиректор ЮНЕСКО Одрі Азуле прибула з візитом до Києва та разом з Першою леді Оленою Зеленською та першою заступницею міністра закордонних справ України Еміне Джапаровою відвідали Софію Київську. Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.
 
«Візити наших іноземних партнерів – це внесок у наші сталі відносини та подальшу підтримку. Тому що, побачивши нашу культуру, яка продовжує жити та розвиватись попри війну з одного боку, а з іншого – масштаби втрат та руйнувань, неможливо залишитися байдужим», – написав Ткаченко у Telegram.
 
 
 
Ткаченко також нагадав, що Міністерство культури передали до ЮНЕСКО на розгляд три досьє та чекають на їх розгляд у номінаціях:
 – «Українська писанка: традиція і мистецтво»;
 – «Техніка виконання вишивки «білим по білому» селища Решетилівка Решетилівського району Полтавської області»;
 – «Практика з охорони кобзарсько-лірницької традиції».
 
 
Міністр культури висловив сподівання на подальшу підтримку ЮНЕСКО та зазначив, що втрати культурної сфери України від війни становлять 7 млрд євро.

Додамо, минулого року борщ та історичний центр Одеси внесли у список об'єктів культурної спадщини ЮНЕСКО.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!