Геноцид в Україні може стати найбільшим у Європі з часів Другої світової, – Центр стратегічних комунікацій

1520 0
Кількість цивільних жертв в Ірпені та Бучі вже перевищила кількість убитих у хорватських містах Госпіч та Вуковар
фото андрія дубчака

фото андрія дубчака

Геноцид, влаштований російськими окупантами в Україні, може стати найбільшим у Європі з часів Другої світової війни. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Читайте також: Путін не відкладає питання знищення України, попереду багато боїв, – Данілов 

За даними Центру, кількість цивільних жертв в Ірпені та Бучі вже перевищила кількість убитих у хорватських містах Госпіч та Вуковар – міжнародно визнаних випадках воєнних злочинів.

При цьому, ще не відомо, скільки мирного населення загинуло від рук росіян у 450-тисячному Маріуполі.

Учора, 4 квітня,  радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі Радіо Свобода повідомив, що у місті Буча на Київщині під час окупації російськими військами загинули щонайменше 400 людей.

«Продовжуємо оглядати підвали, будинки. Люди ховали загиблих на прибудинковій території, на дитячих майданчиках. Тому цифра уточнюється», – повідомив Вадим Денисенко.

Додамо, учора, 4 квітня президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні сказав, що Україна готується до ще більш жорстоких, аніж це було на Київщині, вчинків російських загарбників у східних та південних регіонах, які потрапили під окупацію.

Нагадаємо, що після звільнення Київської області від російських загарбників з’явилась інформація про військові злочини, які скоїли росіяни в Бучі, Ірпені, Гостомелі, де сотні чи й тисячі вбитих, роздертих, зґвалтованих мирних громадян України. Із Київщини вивезли вже понад півтисячі тіл вбитих мирних мешканців. Їх будуть оглядати судмедексперти, щоб задокументувати злочини, які вчинили російські військові. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!