Київ

Героя України «Да Вінчі» поховають у Києві

1848 0
Дмитро Коцюбайло, відомий за позивним «Да Вінчі», загинув 7 березня у бою під Бахмутом.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

Завтра, 9 березня, в селі Бовшів, що на Івано-Франківщині, попрощаються з легендарним воїном Дмитром «Да Вінчі» Коцюбайлом, який загинув вчора під Бахмутом 7 березня. Про це повідомив брат воїна Вадим Коцюбайло.

«Прощання з нашим Легендарним Дмитром Коцюбайло, другом Да Вінчі, сином, коханим, рідним, братом, побратимом завтра на рідній замлі – с. Бовшів 09.03.2023 о 12:00 в будинку культури, після в Церкві. Поховання відбудеться 10.03.2023 в Столиці України», – йдеться у повідомленні.
 

Дмитро «Да Вінчі» Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському поблизу Бурштина.

На фронт він пішов просто з Майдану у 18 років, кинувши навчання в художньому коледжі. У 21 рік став наймолодшим командиром 1-ї штурмової роти ДУК «Правий сектор».

У 2021 році президент Володимир Зеленський присвоїв Дмитру Коцюбайлу звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка». Прикарпатець став першим в історії незалежної України добровольцем, якому присвоїли звання Героя України.

«Да Вінчі» довший час був лідером підрозділу «Вовки Да Вінчі». Згодом – командиром батальйону у 67 бригаді ЗСУ.
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!