Глава МЗС наполягає, що Україні терміново необхідно надати перспективу членства в ЄС

3207 0
За останній рік вже майже третина членів ЄС офіційно підтримала перспективу приєднання України.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Глава МЗС Дмитро Кулеба наполягає, що на тлі загострення російської кризи Україні необхідно терміново надати перспективу членства у ЄС. Про це він повідомив у Твіттер.

«Вчора у Брюсселі я запропонував активний крок: терміново надати Україні європейську перспективу. За останній рік ми підписали 8 таких двосторонніх декларацій із країнами ЄС. Я закликаю інших підписати, а Європейську раду ухвалити рішення про європейську перспективу України», – зазначив міністр.

Зазначимо, що на Мюнхенській безпековій конференції президент Володимир Зеленський заявив, що аби дійсно допомогти Україні, потрібно наблизити дати вступу України до Євросоюзу та НАТО. Він наголосив, що Україна вимагає «чесних відповідей» про перспективи членства в НАТО.

Читайте також: Вступ України до НАТО підтримує рекордна кількість громадян з 2014 року

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський у Мюнхені підписав із прем'єр-міністром Болгарії Кирилом Петковим декларацію про підтримку цією країною перспективи вступу України до Євросоюзу. Вже майже третина членів ЄС офіційно підтримала перспективу приєднання України. Йдеться про Хорватію, Словаччину, Литву, Латвію, Польщу, Словенію та Естонію. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що зараз навіть ті країни, які були скептично налаштовані щодо членства України в ЄС, починають вагатися.

Також додамо, що офіційно Європейський Союз не виключає можливості набуття Україною повноправного членства, однак головним критерієм для цього є проведення Києвом реформ.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!