Глава УГКЦ подарував Папі Римському уламок російської міни, що пошкодила храм в Ірпені

7867 0
Подарунок для Папи – символічний дар, що нагадує не тільки про одне з перших «міст-мучеників», але також про те, що схожі шматочки виймаються із тіл військових і цивільних.
Фото: RISU

Фото: RISU

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав подарував Папі Римському Франциску шматок російської міни, що пошкодила фасад греко-католицького храму в Ірпені.

Джерело: RISU

У понеділок, 7 листопада, відбулася зустріч Блаженнішого Святослава із Папою Римським у Ватикані. Це перший візит Києво-Галицького Верховного Архиєпископа після початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну. Блаженніший Святослав привіз у подарок Папі шматок російської міни, що пошкодила фасад греко-католицького храму в Ірпені, як символічний дар, що нагадує не тільки про одне з перших «міст-мучеників», але також через те, що схожі шматочки виймаються із тіл військових і цивільних, зокрема, дітей, що є видимим знаком знищення та смерті, які війна несе кожного дня.

Читайте також: Папа Римський заявив, що має велику пошану до російського народу та згадав Достоєвського

Блаженніший Святослав розповів Папі про страждання українського народу та служіння церкви під час війни. Також він підкреслив неприйнятність мирних пропозицій, які включають заперечення права на існування українського народу та держави в її міжнародно визнаних кордонах.

За словами Глави УГКЦ, Папа запевнив у тому, що перебуває поруч з українським народом в молитві та в конкретних діях. Папа наголосив на зусиллях Святого Престолу, спрямованих на те, щоби покласти край агресії та сприяти настанню справедливого миру. Блаженніший Святослав, у свою чергу, сказав, що бажає донести до Папи волання українського народу. 

Нагадаємо, Папа Римський Франциск під час розмови з журналістами після повернення з Бахрейну заявив, що жорстокість російських військових, з якою вони діють в Україні, не притаманна російському народові.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!