Чи вдасться купити вакцину приватно та локдаун можуть оголосити раніше. Головне за 10 грудня

2275 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Artem Kniaz for unsplash

Фото: Artem Kniaz for unsplash

Вакцинація – Повний локдаун – «Карантин вихідного дня». В Україні можна буде придбати вакцину від коронавірусу Covid-19 на комерційній основі і вакцинуватися самостійно. Наразі над організацією цього процесу працює МОЗ, тому що існує проблема із перевезенням цих вакцин, бо вони потребують або глибокої заморозки до -70 градусів, або іншої специфічної логістики.

Читайте також: Шість смертей на 43 тисячі вакцинованих Pfizer. Про що це свідчить та як про це пишуть медіа

Кабмін може оголосити локдаун раніше 8 січня, якщо епідситуація значно погіршиться, заявив голова комітету ВРУ з питань здоров’я нації Радуцький. За його словами, вакцина від коронавірусу в рамках ініціативи COVAX може бути в Україні вже з 1 березня.

Залізничне сполучення під час січневого локдауну не буде обмежено: поїзди продовжать курсувати. 

Семеро підприємців у Львові змогли оскаржити постанови про накладення штрафу за роботу у карантин вихідного дня. Одного – таки зобов’язали сплатити штраф за порушення.

Читайте також: Лікарні Львівщини, де лікують хворих на Covid-19, отримають комп’ютерні томографи

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 540 осіб (588 – напередодні). Разом 51 915. Одужало – 35 755 (+ 1 129), померло – 1 427 (+ 23).

В Україні Covid-19 виявлено у 13 371 осіб (12 585 за попередню добу). Загальна кількість 858 714 пацієнтів. Одужало – 465 021 (+ 13 903), померло – 14 470 особи (+ 266).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 86 437 (+ 1 899), Харківська с 60 992 (+ 719), Одеська – 54 840 (+ 717) та Львівська області – 51 915 (+ 540).

Читайте також: Сепаратизм у горах. В одному із сіл Сколівщини проголосили свою сільраду

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 899), Запорізькій (1 060), Дніпропетровській (835), Черкаській (721) та Харківській (719) областях.

Грип – Da Vinci. За офіційною інформацією, в Україні достатньо вакцин від грипу, але насправді її практично не знайти. Наполягають на вакцинації самі медики, що вакцинація цього року актуальна як ніколи, бо якщо в організмі людини зустрінуться одночасно і вірус Covid-19, і вірус грипу, то наслідки можуть бути гірші.

У Львівській лікарні швидкої допомоги провели першу операцію із допомогою хірургічної роботизованої системи Da Vinci. Учора прооперували діафрагмальну грижу; першим пацінтом став 50-річний мешканець Бродів, його оперували 6 годин.

Читайте також: «Не знаєш ім'я дитини, краще не їдь». Що слід розуміти перед тим, як стати Миколаєм для дітей з сиротинця

Освіта. У Міністерстві охорони здоров’я видали нові санітарні правила для шкіл. Серед змін – обов’язкові внутрішні туалети в закладах освіти, офіційно дозволений інтернет та оновлені принципи харчування. Документ розпочинає діяти з 1 січня 2021 року.

Генпрокуратура – Укрзалізниця. Генпрокурорка Венедіктова вирішила не доплачувати за проживання у державній резиденції комплексу «Пуща-Водиця» площею майже 700 квадратних метрів.

Укрзалізниця має намір провести індексацію тарифів з 1 березня на 2% щомісячно, що принесе компанії понад півмільярда гривень доходів.

Читайте також: Обкрадають на ходу. Львів’ян попереджають про випадки крадіжок у центрі міста

Білорусь – РФ. Уряд Португалії виплатить компенсацію родині українця Гоменюка, який помер після побиття спецслужбами в аеропорту Лісабона у березні цього року.

Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко схвалив оновлений план застосування регіонального угруповання військ Білорусі та РФ.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!