Коли закінчиться пандемія та Гаага погодилась розслідувати злочини щодо України. Головне за 11 грудня

1950 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Manny Becerra for unsplash

Фото: Manny Becerra for unsplash

Covid-19 – Головне. Дружина львівського священника Петра Терлецького Катерина, яку рятують у Лікарні швидкої допомоги із Covid-19, вийшла із критичного стану і написала сім’ї записку «Я вас люблю і витримаю все». Медики передали листа чоловікові.

Читайте також: Як львів’яни зможуть вакцинуватись проти коронавірусу

В Covid-зоні Львівського ОХМАТДИТу, у реанімації, перебуває 14-річний хлопець із коронавірусною пневмонією. Він підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Його стан стабільно важкий, однак лікарі сподіваються на позитивний результат лікування. Окрім нього, в медзакладі проходить лікування ще 14 важких хворих.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 663 осіб (540 – напередодні). Разом 52 578. Одужало – 36 429 (+ 674), померло – 1 436 (+ 9).

Читайте також: Як МОЗ фіксує повторні зараження Covid-19 і скільки таких випадків трапляється в Україні

В Україні Covid-19 виявлено у 13 514 осіб (13 371 за попередню добу). Загальна кількість 872 228 пацієнтів. Одужало – 480 348 (+ 15 327), померло – 14 775 особи (+ 285).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 88 317 (+ 1 880), Харківська 61 424 (+ 432), Одеська – 55 714 (+ 874) та Львівська області – 52 578 (+ 663).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 880), Запорізькій (895), Одеській (874), Київській (787) та Дніпропетровській (759) областях.

Читайте також:  Львівський перинатальний центр тимчасово закриють через ремонт електропостачання

Українці забудуть про Covid-19. Головний санлікар країни Ляшко заявив, що вже у травні 2021 року в Україні буде такий адаптивний карантин, який дасть змогу дихати легше, а пізніше українці взагалі забудуть про коронавірус. Цьому будуть сприяти сезонність вірусу та появиться вакцина і з кожним днем все більше людей буде щеплюватися проти коронавірусу.

Мінздоров’я залучає медзаклади, які знаходяться в підпорядкуванні «Української залізниці», для госпіталізації хворих з Covid-19.

Відомий корейський режисер Кім Кі Дук помер в Латвії від коронавірусу.

Читайте такожКуди можна полетіти зі Львова взимку. Перелік та розклад усіх авіарейсів

«Контрольна» із дискретної математики. Викладача Національного університету «Львівська політехніка» Зербіно звинувачують у тому, що він влаштував першокурсникам контрольну із дискретної математики під час якої програма демонструвала порнографічні зображення. Галицький відділ поліції проводить перевірку у цій справі.

1000% надбавки – Фальшиві скарги. Колишньому т.в.о. керівника Державної фіскальної служби Гутенку повідомили про підозру у самовільному призначенні собі 1000% надбавки до посадового окладу.

Читайте такожУкрзалізниця призначила поїзд зі Львова до Ужгорода. Розклад, ціна

Чиновниця Державної служби України з питань праці разом із депутатом від «Слуги народу» фальсифікували скарги на роботу бізнесу, аби отримати підстави для «позапланових перевірок».

Журналіст Бутусов, якому пропонували роботу в Міністерстві оборони, подає в суд на відомство і буде вимагати вибачень за хамство.

Читайте також: «Немасло» та «несир». Шістьох виробників молочної продукції оштрафували на 111 млн грн

Суд в Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі панi Фату Бенсуда оголосила щодо завершення попереднього розслідування у справі «Ситуація в Україні». Справа визнана такою, що вiдповiдає критеріям Статуту для відкриття розслідування. Зокрема, iснують пiдстави вважати, що широкий дiапазон дiянь щодо України, «становлять воєнні злочини та злочини проти людяності в межах юрисдикції цього суду».

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!