У Львові до 30 листопада усі дні робочі та бунт проти «локдауну вихідного дня». Головне за минулу добу

2628 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: engin akyurt for unsplash

Фото: engin akyurt for unsplash

«Карантин вихідного дня». Виконавчий комітет Львова ухвалив рішення, що до 30 листопада субота та неділя на території Львова оголошені робочими днями для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків. «Це означає, що у Львові неможливо запровадити карантин «вихідного дня», бо в нас немає вихідних», – заявив міський голова Львова Садовий.

Читайте також: Чому Львівська обласна клінічна лікарня не розгортає більше ліжок для Covid-пацієнтів

Виконком Івано-Франківської міськради теж зробив суботи та неділі у листопаді робочими.

Карантин на вихідні відмовилися вводити також у Тернополі, Черкасах та Житомирі. Влада Чернігова просить Верховну Раду і Кабмін скасувати постанову про локдаун, а Луцька міськрада готує позов до суду. У Дніпрі не будуть впроваджувати локдаун на вихідні, бо, за словами міського голови Філатова, комісія з ТЕБ і НС  втомилась і «не має кворуму». 

Прем’єр Шмигаль заявив, що міські голови не мають повноважень робити винятки для об’єктів, які внесені до переліку постанови.

Підприємців, які працюватимуть під час «локдауну вихідного дня», штрафуватимуть, відповідно до постанови Кабінету міністрів.  Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень. Він додав, що продуктові ринки на Львіщині можуть працювати на вихідні, а речові – ні.

Читайте також: Повторний ПЛР-тест хворим на Covid-19 радять узагалі не робити. Чому

Мережа гіпермаркетів «Епіцентр» передумала працювати на вихідних і переходить в онлайн. Компанія видаватиме товари в Центрах видачі замовлень торговельних центрів.

Ексміністерка охорони здоров'я Уляна Супрун закликає українців під час карантину вихідного дня залишатися вдома, а не збиратись на вечірки.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 465 особи (547 – напередодні). Разом 36 000. Одужало – 23 728 (+ 551), померло – 1 035 (+ 12).

В Україні Covid-19 виявлено у 11 787 осіб (11 057 за попередню добу). Загальна кількість 512 652 пацієнтів. Одужало – 233 849 (+ 6 155), померло – 9 317 особи (+ 172).

Читайте також: Укрзалізниця посилить карантинний контроль в електричках

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 48 646 (+ 1 083), Харківська – 46 137 (+ 668), Львівська – 36 000 (+ 465) та Одеська області – 31 332 (+ 628).

Covid-19 – Головне. У Львові від коронавірусу помер лікар обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Станіслав Левандовський.

Спорткомплекс Львівського університету імені Івана Франка на вулиці Черемшини теж розглядають як мобільний госпіталь для прийому хворих із коронавірусною інфекцією.

«Львівська політехніка» продовжує режим карантину до 31 грудня 2020.

На організатора концерту гурту «Бумбокс», який вчора відбувся у львівському клубі Malevich Night Club, склали адмінпротокол. Йому загрожує штраф – від 34 до 170 тисяч грн. На заході не дотримувалися соціальної дистанції, не всі відвідувачі були у масках. 

Читайте також: У Львові з автобуса випав і загинув на місці 69-річний чоловік

ВООЗ прогнозує, що Україна зможе отримати першу партію успішно випробуваної та зареєстрованої вакцини від Covid-19 у другому кварталі 2021 року.

У Великій Британії 49-річний чоловік був оштрафований на суму понад 1 700 фунтів стерлінгів ( близько 2 240 доларів) за відмову носити маску для обличчя в автобусі.

Амністія за захоплення Лукашенка. Білоруська опозиціонерка  Тихановська заявила, що білоруси не відмовляться від боротьби з режимом Лукашенка, але, за її словами, протести можуть набути партизанської форми. Також вона оголосила амністію силовикам за захоплення Лукашенка і членів його терористичного угруповання.

Перемога Байдена. Обраний президент США Байден переміг у Джорджії, набравши 16 голосів виборників. Штат майже 30 років не голосував за демократів. Повідомляється, що чинний президент США Трамп має перевагу у Північній Кароліні. Остаточний підсумок голосів виборників: 306 голосів за Байдена і 232  за Трампа.

Читайте також: Місто викупить частину будинку, який колись придбав Андрей Шептицький, щоб там не будували готель

Covid у збірної України. Четверо гравців збірної України заразилися Covid перед матчем з Німеччиною. Зокрема, Андрій Ярмоленко, Віктор Циганков, Віктор Коваленко та Сергій Сидорчук,  а також менеджер збірної Вадим Комардін.  Матч проти збірної Німеччини розпочнеться нині о 21:45 за Києвом.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!