Чи знімає гріхи скакання в ополонку та світ на межі «катастрофічного морального падіння». Головне за 18 січня

1623 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Tetiana Shyshkina for unsplash

Фото: Tetiana Shyshkina for unsplash

Водохреща у Львові. Не купання в ополонці робить людину оновленою в її силах, а покаяння. Людину оновлює благодать прощення і оновлення, яка приходить від Христа силою Святого Духа.

Українці повинні усвідомити, переконаний Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, що для того аби покаятися, аби бути хрещеними Святим Духом, аби оновлюватися і зростати у хрещенні, потрібно ставати перед Божим обличчям і проходити, можливо, власну пустелю. З іншого боку, треба пережити зустріч із Христом, який оновлює, який надає нового сенсу танового світла. Зустріч із Христом дає початок чогось нового.

Читайте також: Свята вечеря – не про страви, а про нас з вами. Викладач УКУ – про другий Святвечір

Читайте такожСтріляти можна, лаятись – ні. Про давні українські традиції другого Святвечора

Тvoemisto.tv об 11.00 год транслюватиме Божественну Літургію із храму святого архистратига Михаїла у Львові.  Після завершення відбудеться Велике йорданське водосвяття.

Covid-19 – Головне. У Центрі легеневого здоров'я Львова, де у тому числі перебувають хворі з коронавірусом, приготували страви до Другого Святого Вечора для пацієнтів. Так прагнули створити для них атмфосферу свята попри хворобу.

Влада не планує продовжувати посилені карантинні заходи після 24 січня, Україна повернеться до обмежень «помаранчевої зони», які діяли раніше, і цей адаптивний карантин буде продовжено до кінця березня.

Читайте також: «Я відмовилась платити і лікарі почали ставитись до мене краще». Про медреформу і львівські пологові

Глава ВООЗ Гебреісус попередив, що світ знаходиться на межі «катастрофічного морального падіння» через нерівномірний розподіл вакцин проти Covid. Він наголосив, що молодих і здорових людей з багатших країн несправедливо вакцинувати раніше вразливих людей в бідніших країнах. У той час, як в 49 країнах з високим рівнем доходів нині введено понад 39 млн доз вакцин, в одній з країн з найнижчим рівнем – лише 25.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 122 осіб (315 – напередодні). Разом 67 495. Одужало – 54 494 (+ 466), померло – 1 955 (+ 6).

Читайте також: Де покататися на лижах, санках і тюбах неподалік Львова. Локації, фото

В Україні Covid-19 виявлено у 3 034 осіб (5 990 за попередню добу). Загальна кількість 1 163 716 пацієнтів. Одужало – 871 196 (+ 5 236), померло – 20 869 особи (+ 67).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 122 997 (+ 301), Одеська – 78 557 (+ 150), Харківська 74 796 (+ 46) та Львівська області – 67 495 (+ 122).

Найбільше підтверджених випадків за добу зареєстрували в Миколаївській області (323), Києві (301), Запорізькій (266), Київській (240) та Дніпропетровській (220) областях.

Ціна на газ – Укрзалізниця – ЛОРТА. Тимчасово Кабінет міністрів на позачерговому засіданні встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр. Як заявив прем’єр Шмигаль, така ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину.

Читайте також: У Львові хлопчик отримав струс мозку на санках. Медики нагадують, як цьому запобігти

«Укрзалізниця» має проєкт руху потягів зі швидкістю до 350 км/год зі столиці до найбільших міст України – Львова, Харкова та Одеси. Наразі його обговорюють та шукають інвесторів.

Працівників Львівського заводу радіотехнічної апаратури «ЛОРТА» не пропускають на їх робочі місця. На заводі понад 500 працівників, усі вони тривожаться, що можуть залишитись без роботи, і не розуміють, у чому ж власне справа, адже завод зараз має державне замовлення на 300 млн грн.

Врятувати Татарова. Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявляє, що Офіс президента заради порятунку заступника керівника ОПУ Татарова, готує терміновий законопроєкт, яким знищить антикорупційну реформу і розірве партнерство з Заходом. За словами Шабуніна, цим документом готуються: забрати ТОП-посадовців з підслідності НАБУ; підірвати конституційність ВАКС (роблячи його спеціальним, а не спеціалізованим); дадуть генпрокурору право забирати справи НАБУ, усю співпрацю НАБУ з закордонними колегами покладуть під офіс генпрокурора.

Читайте такожУ Львові оголосили тендер на будівництво вертолітного майданчика біля Лікарні швидкої допомоги

Новий рік з Лукашенком. На новорічному прийомі самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка в Мінську виступили українські співачки Еліна Іващенко та Ірина Білик. 50-річна Білик є заслуженою та народною артисткою України. 19-річна Іващенко перемагала у вокальних шоу «Голос. Діти» (2016) та «X-Фактор» (2019), здобувала першість на фестивалях «Чорноморські ігри-2018» та «Слов’янський базар-2020».

США – РФ. ФБР перевіряє інформацію про можливу спробу продати в Росію ноутбук, вкрадений в день штурму Капітолію з офісу спікера Палати представників Ненсі Пелосі. Кримінальну справу почали проти мешканки Пенсільванії Райлі Джун Вільямс, яка зараз переховується.

Читайте також: Найкращі друзі у горах. У мережу викладають фото, як собаки підкорюють вершини Карпат

Суд у Хімках арештував російського опозиціонера Навального на 30 діб, його звинувачують в ухиленні від явки в кримінальну інспекцію як умовно засудженого за злочин. Опозиціонер записав відеозвернення, в якому закликав росіян виходити на вулиці та не боятися нинішньої влади.

Гарного Вам Водохреща!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!