Українці не хочуть вакцинуватися від Covid та шоумен стане головою ОДА. Головне за 20 січня

1685 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: CDC for unsplash

Фото: CDC for unsplash

Covid-19 – Головне. Міністерство охорони здоров’я проводить переговори про закупівлю вакцин від Covid-19 з індійським виробником Serum Institute. Компанія може виробляти вакцини «Нововакс» та «АстраЗенека».

Читайте також: Берлін у центрі Львова. Як після реставрації виглядає брама на Князя Романа

Вакцинованих від коронавірусу осіб в Україні заноситимуть до спеціальної електронної бази. За словами заступника міністра охорони здоров’я Ляшка, коли на міжнародному рівні запровадять паспорти вакцинації, ця система дозволить видавати довідки про щеплення.

Українці не готові вакцинуватись від коронавірусу, навіть якщо щеплення будуть безкоштовними. Зокрема, як свідчить опитування групи «Рейтинг», 39% українців готові вакцинуватись від коронавірусу, якщо вакцина буде доступна в аптеках, не готові – 56%.

За умови, якщо щеплення буде безкоштовним, готові вакцинуватись – 43%, а не готові – 52%. Підтримка безкоштовної вакцинації у динаміці впала (у листопаді безкоштовне щеплення підтримували 55%).

Читайте також: 360 років Франковому університету. Найвідоміші студенти та випускники вишу

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 195 осіб (197 – напередодні). Разом 67 887. Одужало – 56 107 (+ 613), померло – 1 969 (+ 11).

В Україні Covid-19 виявлено у 4 383 осіб (3 939 за попередню добу). Загальна кількість 1 172 038 пацієнтів. Одужало – 900 749 (+ 14 501), померло – 21 258 особи (+ 212).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 124 420 (+ 606), Одеська – 79 233 (+ 223), Харківська 75 368 (+ 335) та Львівська області – 67 887 (+ 195).

Найбільше підтверджених випадків за добу у Києві (606), Запорізькій (423), Харківській (335), Київській (226) та Одеській (223) областях.

Читайте також: «Пішов на своїх ногах». Львівські лікарі витягнули чоловіка із критичного стану

Врятувати Татарова. Центр протидії корупції опублікував текст законопроєкту, який дозволить захистити заступника керівника ОП Татарова та легітимізувати схему з передачі його справи від НАБУ до СБУ. Отримані документи свідчать, що до процесу розробки цього документу була залучена генпрокурорка Венедіктова. Відзначається, що новації у законопроєкті суперечать взятими на себе Україною зобов’язанням.

Шоумен на голову ОДА. Кабмін погодив кандидатуру нардепа фракції «Слуга народу» Скічка на посаду голови Черкаської ОДА. 29 річний телеведучий та шоумен Скічко раніше жодного дня не працював ні у виконавчій владі, ні у бізнесі.

Читайте також:  Архітектори проти МАФів. Що буде з кіосками на площі Галицькій у Львові

Він працював одним з трьох ведучих конкурсу «Євробачення-2017», який відбувався в Україні. Одружений на Єлизаветі Юрушевій – дочці бізнесмена Леоніда Юрушева, який, зокрема, володіє готелем Fairmont у Києві.

Незмінні тарифи? На нараді з питань тарифної політики у галузі централізованого теплопостачання учасники зустрічі домовилися напрацювати проєкт спільного Меморандуму. Йдеться, зокрема, про те, що тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні залишаться незмінними.

Обмін Медведчука. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Денісова повідомила, що бойовики ОРДЛО передадуть «через посередника» дев’ятьох незаконно утримуваних осіб. Як стало відомо, посередником стане кум президента Путіна – Медведчук. В МЗС України та у Тристоронній контактній групі заявили, що РФ та Медведчук спільно намагаються використати полонених у своїх політичних інтересах.

Читайте також: Львівські поліцейські допомогли породіллі, яку відправили із пологового. Відео

США – РФ. Джо Байден склав присягу і став 46-м президентом США на офіційній церемонії у Вашингтоні. Байдена привів до присяги голова Верховного суду Джон Робертс. Перед цим була виголошена молитва, а співачка Леді Гага виконала гімн США. Дональд Трамп не був на церемонії, замість нього її відвідав віцепрезидент Майк Пенс.

Своїми першими указами Байден повернув США до ВООЗ та Паризької хартії по клімату. Він також скасував заборону на в’їзд у США для громадян ряду мусульманських і африканських країн і заморозив будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Фільм-розслідування російського опозиціонера Навального про палац президента РФ Путіна за добу подивилися понад 25 мільйонів людей. Офіційна площа палацу – 17 691 м.кв., а ділянки під комплексом – 68 гектарів, але насправді, відзначається, що територія палацу приблизно в 100 разів більша.

Читайте також: На Львівщині згоріла дерев'яна каплиця. Фото, Відео

Із Парижа на Львівщину. Отець Іван Городицький – парох села Ладанці на Львівщині, де живе 304 людини. До приходу на парафію він служив у паризькому соборі Святого Володимира, але вирішив повернутися до України. Отцеві 29 років, в Ладанцях він лише три, та під його керівництвом тутешня громада навчилася будувати раніше не типові для себе речі: інтерактивний клас, молодіжний центр, а головне – спільноту, що вміє по-справжньому підтримувати одне одного.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!