Ріст тарифів на газ і тепло та миттєві ліки від Covid-19. Головне за 27 грудня

3749 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Jeremy McKnight for unsplash

Фото: Jeremy McKnight for unsplash

Covid-19 – Головне. Голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцев виступає за повний локдаун із зупинкою транспорту і вважає правильним затверджений урядом жорсткий карантин з 8 по 24 січня.

Читайте також: Як безпечно провести новорічну вечірку. Поради ЦГЗ

Від нині у Польщі починають діяти нові правила в’їзду для громадян України на територію країни. Зокрема, звільнення від карантину отримають люди, які мають довідку про наявність у них щеплення від Covid-19. А також водії та члени екіпажів авіа-, залізничних, судноплавних і автотранспортних засобів, дипломати, спортсмени, студенти та медпрацівники.

Для людей, які виїжджають до Польщі організованим транспортом, буде діяти обов’язковий 10-денний карантин.

З нагоди  початку масової вакцинації у країнах ЄС, у Європолі попередили про ризик шахрайства довкола нової вакцини від коронавірусу SARS-CoV-2.

Гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я Гебреісус заявив, що епідемія Covid-19 не буде останньою, тому країни повинні зміцнювати свої системи охорони здоров’я і бути готовими до нових надзвичайних ситуацій.

У Великій Британії вчені з Університетського коледжу Лондона (UCLH) випробовують новий препарат Storm Chaser, який потенційно може давати швидкий імунітет до коронавірусу. На даний момент Storm Chaser знаходиться на першій фазі клінічних випробувань на людях, коктейль з антитіл ввели десяти добровольцям. У разі схвалення регуляторами, препарат може надійти в арсенал лікарів вже до весни наступного року.

Читайте також: 45% українців сподіваються в 2021 році подолати пандемію. Чого ще очікують

Китай швидше відновлюється від пандемії і може стати першою економікою світу вже 2028 році, на 5 років раніше ніж очікувалося, обігнавши США, повідомляє Bloomberg.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 923 хворих (321 за попередню). Разом 59 798. Одужали – 44 278 особи (+ 509 за дві доби), померло – 1 720 (+ 22).

В Україні за дві доби с виявлено у 13 822 осіб (6 113 за попередню). Загальна кількість 1 025 989 пацієнтів. Одужало – 658 538 (+ 11 766 за дві доби), померло – 17 774 особи (+ 193).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 107 204 осіб (плюс 1 126 за дві доби), Одеська – 68 962 (+ 1 028 за дві доби), Харківська – 67 868 (+ 451) та Львівська області – 59 798 (+ 923).

Читайте також: На Львівщині розпочинає працювати система автофіксації порушень ПДР

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (718), Дніпропетровській (537), Одеській (515), Запорізькій (453) та Миколаївській (414) областях.

Трансплантація – Термінова операція. Міністр охорони здоров’я Степанов вважає, що Україна може за 3 роки досягти «трансплантаційної незалежності», коли всі трансплантації українцям робляться на батьківщині.

У Львівській обласній дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» провели термінову операцію 11-річному хлопцю, в якого через запалення вуха утворився гній у мозку. Звідти дістали 5 мл гною.

Ціни на газ та тепло. Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» підвищила ціну газу для побутових клієнтів на 14% у січні. Ціни на природний газ для побутових клієнтів в січні 2021 року встановлено на рівні 7,22 гривень за куб.м з ПДВ і без урахування вартості розподілу (доставки). У грудні поточного року ціна складала 6,33 грн.

Читайте такожМіж двома Різдвами, або Львів – місто, що подорожує в часі

Раніше з Нацкомісія з тарифів підвищила для усіх видів споживачів та усім компаніям тарифи на тепло.  Найменше для Дніпровської ТЕЦ (5,5%), найбільше – для ТОВ «Євро-реконструкція» (на 49,7%).

Ідея Зеленського. Заступник секретаря РНБО генерал-майор Кривонос наголосив, що ідея Зеленського про мобілізацію і жінок, і чоловіків у разі нападу Росії, не матиме сенсу, оскільки для бою потрібно мати військовий вишкіл, а велика кількість громадян України не знають, як воювати. Тому вони не зможуть ефективно протистояти ворогу.

Білорусь – РФ. У 141-й день протестів проти самопроголошеного президента Лукашенка в різних районах Мінська пройшли локальні акції, затримано більше 20 осіб. Вперше від початку протестів про недільну акцію не оголосили у телеграм-каналах.

Читайте також: Наймасштабніші кінофільми, зйомки яких проходили у Львові. Перелік

Адміністрація президента РФ Путіна веде роботу з білоруським «активом» для створення нової партії з робочою назвою «Право народу», яка буде виступати проти політики Лукашенка, але при цьому пропагувати інтеграцію з РФ, повідомляє The Insider.

Гарного Вам початку новорічного тижня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!