Вакцина для України лише у 2023 році та фігуранти замовних убивств на волі. Головне за минулу добу

1779 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Geda Žyvatkauskaitė for unsplash

Фото: Geda Žyvatkauskaitė for unsplash

Covid-19 – Головне. За прогнозами The Economist, Україна входить до 85 країн, які зможуть почати широку вакцинацію (60-70% населення) останніми, тобто не раніше початку 2023 року. Стосовно програми COVAX аналітики видання зазначають, що в ній можливі значні затримки, адже якщо постачання у розвинуті країни буде повільнішим, ніж очікується, то дози для інших також затримаються. 

За січень цього року від коронавірусної інфекції лікарі львівського ОХМАТДИТу пролікували 40 дітей. А це на 45% менше, ніж було за грудень минулого року.

Читайте також: Викинули продуктів на сотні тисяч. Як бізнес у Львові пережив другий локдаун

ВООЗ попереджає, що вагітним жінкам поки що не варто щеплюватися вакцинами Moderna та Pfizer від Covid-19. Обидві вакцини – так звані «генетичні», які містять такі собі генетичні інструкції, щоб допомогти нашому імунітету захиститись від вірусу.

Засновник Microsoft мільярдер Білл Гейтс заявив, що наступна пандемія може бути в десятки разів гіршою, ніж та, яку приніс вірус SARS-CoV-2. Мільярдер в особистому блозі порівняв коронавірусну епідемію з війною і просить сприймати загрозу серйозно.

Лікарка з дитячої реанімації Львівської обласної лікарні Охматдит Стефанія Пацюрко створює натхненні ілюстрації про порятунок дітей. Маленькі пацієнти надихають її на сюжети. Часом Стефанії вдається впіймати момент, коли лікарі дитячої реанімації буквально віддають серце малечі.

Читайте такожЖінка має право обирати домашні пологи. але має усвідомлювати ризики

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 221 осіб (167 – напередодні). Разом 69 791. Одужало – 58 694 (+ 584), померло – 2 053 (+ 11).

В Україні Covid-19 виявлено у 3 726 осіб (2 779 за попередню добу). Загальна кількість 1 200 833 пацієнтів. Одужало – 980 085 (+ 14 250), померло – 22 202 особи (+ 145).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 127 076 (+ 437), Одеська – 80 616 (+ 185), Харківська 76 909 (+ 238) та Львівська області – 69 791 (+ 221).

Читайте також: Турки хочуть запустити вітрову електростанцію біля Славського у 2022 році

Найбільше підтверджених випадків за добу Києві (437), Київській (276), Харківській (238), Львівській (221) та Запорізькій (204) областях.

Кримінал проти Байдена – Замовні вбивства. Адвокат п’ятого президента Порошенка Ігор Головань заявив, що щодо його клієнта та чинного президента США Байдена зареєстрували два нових кримінальних провадження в Україні. Провадження зареєстрували за заявою нардепа Деркача, який потрапив під санкції США, та за рішенням Печерського суду Києва.

Суд відпустив з-під варти підозрюваних у причетності до кількох гучних замовних вбивств, зокрема, ветеранки війни на Донбасі Аміни Окуєвої. Також йдеться про вбивство директора компанії «Caparol Україна» Заможного у 2016 році, начальника відділу реклами столичного метрополітену Міленького у 2019 році та бізнесмена Хоруженка у 2014.

Читайте також: Активіст виграв у Львові суд після того, як вчепив поліцейським наліпку про неправильно припаркове авто

Комітет Верховної Ради з правової політики схвалив текст законопроєкту про формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів із нормами, що суперечать рекомендаціям міжнародних партнерів України.

Газ за лютий. Майже всі газопостачальні компанії оприлюднили свої ціни на лютий – більшість встановили граничну ціну в 6,99 грн за кубометр, в тому числі і ТОВ «Львів газзбут». Але деякі встановили нижчу ціну, зокрема, постачальник Megawatt запропонував ціну 6,79, компанія «Нафтогаз України» – 6,86, «Агросинтез Трейдінг» – 6,88, Енергетичнi ресурси України – 6,90, «Газ АП» – 6,94, Волиньелектро Збут – 6,97, а ETG.UA – 6,98 грн.

Читайте такожЛікарю на Львівщині загрожує до двох років в'язниці через смерть 28-річної породіллі

АМКУ відкрив справи проти регіональних газзбутових компаній, зокрема і проти «Львівгаз збуту» через ознаки зловживання монопольним положенням при формуванні ціни. Як заявив голова відділення АМКУ Хмельницький, перевірки мають показати, що «вільний ринок не означає «ринок без правил».

Україна – Угорщина. Україна та Угорщина під час візиту глави угорського МЗС Петера Сійярто до Києва домовились про переговори для вирішення суперечки щодо освіти. Зокрема, Сійярто підтримав заяви голови МЗС України Кулеби про відсутність загрози сепаратизму від угорців Закарпаття, втім, так і не отримав гарантії закриття справи стосовно лідерів тамтешньої меншини.

Читайте також: Літо 2021. Куди львів'яни зможуть полетіти на відпочинок

ПАРЄ – РФ. Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи затвердив попередній проєкт рішення про підтвердження повноважень російської делегації без жодних обмежень.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!