Що буде з «локдауном вихідного дня» та коли введуть новорічний. Головне за 30 листопада

9283 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Corina Rainer for unsplash

Фото: Corina Rainer for unsplash

Трагедія в Жовкві. Відімкнення світла не могло стати причиною смерті двох пацієнтів у Жовківської лікарні. Пацієнти були вкрай важкі, всю необхідну допомогу медики їм надали. Один пацієнт помер через пів години після увімкнення світла, другий – майже через годину. Про це Тvoemisto.tv розповів головний лікар Жовківської районної лікарні Ігор Шевців.

Читайте такожТрагедія у Жовківській районній лікарні: як уникнути такого в інших медзакладах

Covid-19 – Головне. Локдаун в Україні діятиме з 23 грудня по 15 січня. Як повідомило «Сегодня» з посиланням на джерело в Кабінеті міністрів, варіант на два тижні було відхилено. «Зупинилися на датах з 23 грудня по 15 січня. Подробиці будуть вже цієї середи», – заявив співрозмовник видання.

Міністерство охорони здоров’я ймовірно не рекомендуватиме продовжувати терміни карантину вихідного дня в Україні, який діяв у листопаді. За словами міністра Степанова, не вдалося досягнути того ефекту, на який розраховували спочатку.

Голова  фракції «Слуга народу» Арахамія уточнив, що «інтелектуальний локдаун» передбачатиме вихід із нього регіонів у різний час.

Із понеділка в Україні розблоковані кошти на придбання тестів на антиген до коронавірусу SARS CoV 2 – і розпочнеться їхня закупівля.

Читайте також: «Патріоти та «всі інші», або Які розклади у Львівській облраді

Американська компанія Moderna, яка розробляє вакцину від коронавірусної інфекції, заявила про 100% ефективність препарату для запобігання важких випадків хвороби.

Антибіотики не лікують Covid-19 та не допоможуть уникнути інфікування. За словами головного санітарного лікаря Ляшка, при Covid-19 їх варто приймати лише тоді, коли поруч з коронавірусною інфекцією розвинулось бактеріальне захворювання.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 442 особи (584 – напередодні). Разом 46 078. Одужало – 29 068 (+ 307), померло – 1 236 (+ 11).

В Україні Covid-19 виявлено у 9 946 осіб (15 331 за попередню добу). Загальна кількість 732 625 пацієнтів. Одужало – 345 149 (+ 5 771), померло – 12 327 особи (+ 114).

Читайте також: Я не розуміла, як можна отак бити людей. Cпогади про розгін молоді на Майдані

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 70 478 (+ 1 460), Харківська – 55 341 (+ 120), Львівська – 46 078 (+ 442) та Одеська області – 44 949 (+ 818).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 460), Дніпропетровській (1 138), Одеській (818), Запорізькій (725) та Київській (691) областях.

Недофінансування медицини. У новому бюджеті на 2021 рік на Програму медичних гарантій мають намір виділити 123 млрд грн. За даними Національної служби здоров’я України, цих коштів не вистачить на покриття витрат на лікування хворих з Covid-19, вакцинування та доплати для первинної та екстреної допомоги.

Читайте також: Львівщина у листопаді на кисневі концентратори витратила у 5 разів більше, ніж у вересні-жовтні

(Не) Повернення до відповідальності. Робоча група спікера парламенту Разумкова зареєструвала законопроєкт про повернення відповідальності за брехню в декларації без покарання у вигляді позбавлення волі. Нардепами пропонується лише штраф та громадські роботи. Зокрема, як пояснив голова правління Центру протидії корупції Шабунін, до рішення КСУ в’язниця загрожувала посадовцю за брехню в декларації на суму понад 500 тис. грн. Президент подав законопроєкт, у якому пропонує саджати за брехню від 4 млн грн. А група Разумкова пропонує взагалі цю норму прибрати.

Обшуки в аеропорту.  Як повідомила директорка Львівського аеропорту імені Данила Галицького Тетяна Романовська, у них вилучено документи, які стосуються кримінального провадження щодо надання аеропортом рекламних послуг. «Ми вважаємо, що ця справа, яку розслідують, є надуманою. Хочемо залучити громадськість, аби раптом я не стала предметом політичної маніпуляції», – заявила вона.

Читайте також: Зеленський підписав указ про створення «Королівських Бескидів» на Львівщині

Мистецький артефакт на Sotheby`s. За даними сайту аукціону Sotheby`s, на продаж виставлено зменшену у масштабі копію театральної завіси «Парнас» польського художника Генрика Семирадського. Оцінена вартість завіси сягає приблизно 600 тис. фунтів стерлінгів. Оригінал вже понад 100 років зберігається у Львівській національній опері.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!