Президент вітав українців дорогами та «рейтинг» корупціонерів. Головне за 31 грудня

1677 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Immo Wegmann for unsplash

Фото: Immo Wegmann for unsplash

Привітання Зеленського. Президент Володимир Зеленський привітав українців з Новим роком. Своє вітання Президент проголосив у формі діалогу з дітьми.

Читайте також: Цей рік багато нас навчив. Дякуємо, що ви з нами!

Зокрема, Президент відзначив, що в цьому році Україна мала події, якими може пишатись, проте й ті, за які соромно. Щодо останніх, то українцям нагадали про бунт у Нових Санжарах. Але, додав він, цьогоріч, як і у 2014-му, ми знову переконалися – супергерої існують. І до наших військових доєднались наші медики. Окрім того, за словами Зеленського, це був рік, де, на жаль, катаклізми руйнували житло і природу. І рік, де, на щастя, ми руйнували стереотипи. І один з них, що в Україні неможливо робити хороші дороги.

«5 канал» та «Прямий» другий рік поспіль ставлять в ефір новорічне вітання президента Зеленського до або ж після вітання його попередника Порошенка.

Месса Папи на Новий рік. Папа Римський Франциск через стан здоров'я не очолюватиме богослужінь, що традиційно відбуваються увечері 31 грудня та вранці 1 січня нового року. Від 2013 року, коли його обрали у  Ватикан, він ще не пропускав новорічних месс.

Читайте також: Як безпечно провести святковий період. Рекомендації медиків

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 345 осіб (364 – напередодні). Разом 61 268. Одужало – 46 381 (+ 284), померло – 1 771 (+ 20).

В Україні Covid-19 виявлено у 9 699 осіб (7 986 за попередню добу). Загальна кількість 1 055 047 пацієнтів. Одужало – 709 993 (+ 11 803), померло – 18 533 особи (+ 209).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 111 471 (+ 1 332), Одеська – 71 125 (+ 533), Харківська 69 377 (+ 570) та Львівська області – 61 268 (+ 364).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 332), Київській (669), Запорізькій (660), Харківській (570) та Одеській (533) областях.

Covid-19 – Головне. Президент Зеленський заявив, що отримати вакцину від коронавірусу непросто, бо всі країни борються виключно за свій інтерес, і у глобальній черзі за вакцинами першими стоять найбагатші з них. Він нагадав, що на початку року Україна отримає 1,9 мільйона доз від китайської компанії Sinovac.

Читайте також: Дожити до ста. Дві історії довгожителів Львова

В Україну доставили 225 тисяч експрес-тестів на визначення антигена SARS-CoV-2. Першу партію після розмитнення доставлять на склад у Києві. Згодом їх відправлять в регіони.

Наразі немає рекомендацій щодо вживання вітамінів D і C та цинку здоровим людям з метою профілактики Covid-19 чи для лікування коронавірусу. Голова офісу ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт заявив, що вони мають вирішальне значення для доброго функціонування імунної системи.

Гранати проти громадського активіста. Біля квартири матері голови правління та співзасновника «Центру протидії корупції» Шабуніна у Рівному виявили дві гранати перемотані скотчем. За даними прокуратури, в корпусах гранат вибухівки не було.

Пізніше Шабунін повідомив, що вибуховий пристрій підклали також батькам дружини у Києві. Він вважає, що це зроблено, щоб залякати його, а сприяла цьому безкарність злочинів проти активістів.

Читайте також: У Львові встановлять чотириметрового дідуха

«Рейтинг» корупціонерів – Коломойський – Злочевський. Центр дослідження корупції та організованої злочинності назвав президента Бразилії Жаїра Болсонару «людиною року у сфері організованої злочинності та корупції». Болсонару «переміг» двох інших лідерів – президентів Туреччини та США Ердогана і Трампа. Перелік фіналістів завершив український олігарх Коломойський.

Прокурори США висунули нові звинувачення проти ексакціонерів ПриватБанку Коломойського та Боголюбова через незаконне привласнення ними коштів банку для купівлі нерухомості у штаті Огайо. Раніше схожі обвинувачення Мін’юст США виносив щодо їх нерухомості у штатах Кентукі та Техас.

НАБУ та САП заявляють, що через «безпрецедентний опір» із боку окремих осіб Офісу генпрокурора та Печерського райсуду Києва, міністр часів президента Януковича – Злочевський може уникнути відповідальності за вчинений тяжкий корупційний злочин.

Читайте також: 10 фільмів для новорічного настрою. Перелік, опис

Перші новорічні ялинки в Галичині. Почали їх встановлювати в ХІХ ст., перейнявши цей звичай у німецьких переселенців-євангелістів. Проте й до цього часу на Різдво будинки прикрашали ялинковими гілочками. У цьому сенсі більш правильно називати святкову ялинку різдвяною, а не новорічною.

Tvoemisto.tv зібрало архівні фото ялинки, Діда Мороза, вертепів та центральної площі міста під час зимових свят у різні роки.

Гарного Вам новорічного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!