Львів'ян закликали працювати дистанційно та від Covid врятували жінку у важкому стані. Головне за добу

1818 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Nikoli Afina for unsplash

Фото: Nikoli Afina for unsplash

Негода у Львові. Львівська міськрада просить установи та компанії організувати роботу дистанційно на декілька днів, поки тривають снігопади. Також львів’ян закликають без зайвої потреби не користуватися приватним транспортом, а тих, хто виїхав, просять підвозити інших людей. У місто тимчасово обмежили в'їзд великогабаритного транспорту.

Читайте такожЛюди Твого міста. Юрій Шухевич

Навчальні заклади, де більшість дітей на навчання доїжджають з різних частин міста від нині можуть перейти на дистанційне навчання.

Під час цієї негоди львів’ян просять допомогти людям, які живуть на вулиці. Благодійники закликають долучитись до збірок одягу, харчів чи до роздач їжі.

Covid-19 – Головне. У Львові, вилікували від коронавірусу жінку у важкому стані, її легені були уражені на 80%. Як розповіла завідувачка відділення пульмонології №2 Центру легеневого здоров’я Ольга Толох, пацієнтку уже виписали, інтенсивне лікування тривало майже три тижні.

Читайте такожЛьвів'яни зможуть записатися в чергу на вакцинацію від Covid-19 через «Дію»

Польща планує перепродати Україні 1,2 мільйона доз вакцин AstraZeneca проти коронавірусу. Єврокомісія готова допомогти із доставкою вакцини, про це повідомив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Домбровскіс.

Кабінет міністрів заборонив реєструвати і використовувати російську вакцину проти коронавірусу на території України.

Національне антикорупційне бюро розслідує закупівлю вакцин проти коронавірусу. Подробиць наразі не повідомлено, однак раніше Рада громадського контролю НАБУ повідомила, що бюро 3 лютого розпочало досудове розслідування щодо можливих зловживань при закупівлі китайської вакцини компанії Sinovac Biotech по $17,85 за дозу за допомогою приватної фірми-посередника.

Читайте такожВакцинація від Covid-19. У МОЗ пояснили, чи можуть українці вибрати вакцину

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 117 осіб (97 – напередодні). Разом 73 163. Одужало – 64 698 (+ 236), померло – 2 151 (+ 6).

В Україні Covid-19 виявлено у 3 409 осіб (2 656 за попередню добу). Загальна кількість 1 253 055 пацієнтів. Одужало – 1 092 376 (+ 7 768), померло – 23 934 особи (+ 163).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 130 864 (+ 297), Одеська – 82 744 (+ 115), Харківська 79 591 (+ 188) та Львівська області – 73 163 (+ 117).

Читайте такожРозчистив сніг – потрапив у лікарню. У Львові медики врятували чоловіка з інфарктом

Найбільше підтверджених випадків за добу в Івано-Франківській області (410), у Києві (297), у Вінницькій (271), Закарпатській (238) та Запорізькій (214) областях.

Рятують рейтинг Зеленського. У владі вирішили створити так звані рятувальні «трійки», які мають напрацювати закони для виконання передвиборчих обіцянок президента Зеленського і відповідно підняти його рейтинг. ««Трійки» – це близько 20 профільних груп, в кожну з яких входять відповідний голова комітету Ради, член Кабміну і заступник глави ОПУ. Їхнє завдання – скласти план і написати закони під програму президента.

Читайте такожУ Львові на вулиці Франка відновили рух трамваїв та увімкнули водопостачання

Канали Козака відновлять? Працівникам ZIK, NewsOne і «112», які потрапили під санкції РНБО, пропонують стати співвласниками нового телеканалу. Джерела зазначають, що канал подаватиме документи на отримання ліцензії на мовлення до Нацради.

Депутати Закарпатської облради від чотирьох фракцій звернулися до президента Зеленського з вимогою скасувати санкції до нардепа ОПЗЖ Козака, які призвели до припинення мовлення каналів «112 Україна», «NewsOne» і ZIК. Зокрема, звернення підписали ОПЗЖ, «За майбутнє», «Команда Андрія Балоги» та «КМКС» Партії угорців України.

США – Канада. Американське видання «Time» отримало з Києва стенограму розмови між представниками Офісу президента України Зеленського й адвокатом 45-го президента США Трампа Рудольфом Джуліані, яка півтора роки тому стала початком тиску Трампа на Київ, що призвело до першої справи про його імпічмент.

Читайте також: «Едем Резорт» Кривецького не повернув озеро державі, як раніше обіцяв

Канадський уряд та органи безпеки вивчають аудіозапис, на якому людина, котру джерела впізнають як міністра закордонних справ Ірану, обговорює можливість того, що знищення рейсу 752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» було навмисним актом.

Бепритульна собачка. Безпритульна собачка Стелла, яка понад три роки живе у центрі Львова біля Церкви святого Андрія, отримала нову теплу будку. Стелла не дозволяє нікому наближатися до себе, але приймає їжу та теплі коврики під її улюбленим кущем.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!