Коли у Львів прийде весна та звільнення головного лікаря у Жовкві. Головне за минулу добу

2360 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Steven Wright for Unsplash

Фото: Steven Wright for Unsplash

Бабаки не віщували весну та прогноз синоптиків. У Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі бабаки не віщували прихід весни на Стрітення 15 лютого: через аномальні снігопади та морози тварини досі перебувають у сплячці. Інші тварини-мешканці еколого-натуралістичного центру натомість навіщували ранню весну, якої слід чекати після 15 березня.

Читайте такожЛьвів, який хочеться запам'ятати. Атмосферні фото засніженого міста

Як розповіла тимчасова виконувачка обов’язків начальника відділу метеопрогнозів Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх, раніше у прогнозах ішлося про те, що цей тиждень – 15-21 лютого – буде також дуже холодним і з температурою повітря до 20 градусів морозу. Та у природі стались зміни: тож тепер ми очікуємо на вологі фронти, що прийдуть із заходу та північного заходу і не будуть аж такими холодними.

Потепління у Львові варто очікувати приблизно за тиждень – з 21 лютого. До того часу в окремі дні, наприклад, 17-18 лютого, падатиме мокрий і помірний сніг, а температура повітря становитиме вночі від 4-х до 9-ти градусів морозу, удень – від -2 до +3.

Перша половина березня буде прохолодною, але аномальних опадів, як у лютому, уже не буде. Квітень же порадує ясними і сонячними днями з помірними опадами. По-справжньому тепло прийде у травні.

Читайте також: Що дозволено дитячим стоматологам та що варто знати батькам

Вакцина затримується. Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що перша партія вакцини проти коронавірусу COVAX Pfizer «трішечки затримується і очікується в Україні 16-17 лютого. Очільник МОЗ зазначив, що українська сторона виконала «абсолютно всі формальності: має укладений контракт і зараз просто триває процес відвантаження.

Як заявив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру та координатора з питань вакицнації від коронавірусу на Львівщині Олег Когут, щеплення проти Covid-19 на Львівщині розпочнуть як тільки в область поставлять вакцину. Наразі її немає, її очікують із дня на день. За його словами, вакцину Pfizer затримують, і, можливо, буде інша. Звернення чи попередній запис не потрібен, оскільки ті особи, які входить до першого етапу, вже є відомі.

Читайте також: На Львівщині жінку несли 1,5 км на ношах, бо «швидка» не змогла добратися на виклик

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 123 осіб (164 – напередодні). Разом 74 471. Одужало – 66 210 (+ 42), померло – 2 194 (+ 7).

В Україні Covid-19 виявлено у 2 332 осіб (3 094 за попередню добу). Загальна кількість 1 273 475 пацієнтів. Одужало – 1 116 779 (+ 2 478), померло – 24 392 особи (+ 62).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 132 160 (+ 211), Одеська – 83 371 (+ 75), Харківська 80 453 (+ 59) та Львівська області – 74 471 (+ 123).

Найбільше підтверджених випадків за добу в Івано-Франківській (457) та Чернівецькій (225) областях, Києві (211), Київській (171) та Житомирській (150) областях.

Читайте також: «У вересні в 10-й клас не прийматимемо». Що насправді відбувається з реформою старшої школи

Звільнили головного лікаря. Мер Жовкви Вольський звільнив Ігоря Шевціва – головного лікаря місцевої центральної районної лікарні, де в листопаді минулого року через знеструмлення померли двоє пацієнтів.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv сам Шевців, заяву на звільнення він написав за власним бажанням через стан здоров’я. «Не керую закладом від сьогодні. Заяву на звільнення написав сам через стан здоров’я. Але в лікарні й надалі працюватиму, зокрема, буду займатися організацією охорони здоров’я в медзакладі», – сказав він.

«Свіжі» рейтинги. Чинний глава держави Зеленський продовжує лідирувати у президентському рейтингу (16,2% серед усіх респондентів), але список його основних конкурентів у лютому змінився. За результатами соцопитування Київського міжнародного інституту соціології, на другому місці лідер «ЄС» Порошенко – 13,1%. На третьому місці – лідерка «Батьківщини» Тимошенко (10,3%).

Читайте такожВиконком Львова затвердив бюджет розвитку. На освіту додали грошей

Ціна на газ. Заступник голови Офісу президента Свириденко заявила, що фіксована ціна на газ для населення в 6,99 грн за кубомер діятиме до кінця березня цього року. «Після цього ми повернемося в стан нормального функціонування ринку», – заявила вона.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!