Різка зміна погоди у Львові – як вберегтися та хто роздав землі навколо міста. Головне за добу

1454 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Різка зміна погоди. Часто можна почути про те, що в людини болить голова «від зміни погоди». Хтось зрозуміє проблему, а хтось скаже, що це вигадка. Завідувачка кардіологічним відділенням №1 Львівського обласного кардіологічного центру Оксана Сорока  Tvoemisto.tv розповіла, що найбільше до змін у самопочутті призводять різкі зміни погоди.

Читайте такожБатьки з інвалідністю просять львів'ян стати донорами крові для їхньої доньки, в якої виявили рак

«Найбільше відчують вплив ті, хто мають проблеми із судинами, гіпертонічну хворобу, стенокардію, хто переніс інфаркт міокарда чи інсульт. Це може проявлятися через підвищення артеріального тиску, головний біль, запаморочення. Люди, які мали інфаркт або мають стенокардію, можуть відчувати біль в грудях», – заявила вона.

За словами Сороки, проблема помолодшала. Колись більш метеочутливими були люди старшого віку, а зараз звертаються люди молодшого віку – навіть 30-літні.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 300 осіб (183 – напередодні). Разом 75 069. Одужало – 66 855 (+ 332), померло – 2 210 (+ 3).

Читайте також: У Львові лікарі виходили дівчинку, яка народилась із вагою 790 грамів

В Україні Covid-19 виявлено у 6 237 осіб (4 286 за попередню добу). Загальна кількість 1 287 141 пацієнтів. Одужало – 1 134 120 (+ 5 225), померло – 24 852 особи (+ 163).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 133 347 (+ 513), Одеська – 83 885 (+ 201), Харківська 81 116 (+ 289) та Львівська області – 75 069 (+ 300).

Найбільше підтверджених випадків за добу в Івано-Франківській (799) і Вінницькій (514) областях, Києві (513), Закарпатській (500) та Житомирській (438) областях.

Читайте також: У Львові завалилася покрівля будівлі. Рятувальники вивільнили сімох людей

Covid-19 – Головне. На Прикарпатті вважають, що найбільшою причиною спалаху коронавірусної хвороби стали масові весілля та колядування.

Із 22 по 28 лютого на території гірськолижного курорту «Буковель» закриють заклади громадського харчування.

Міністр охорони здоров’я Степанов вилетів в Індію, щоб проконтролювали відправку партії вакцин від коронавірусу. Ще одне завдання – до вже законтрактованих 12 млн доз, досягти домовленостей на поставку додаткових об’ємів вакцин Oxford/AstraZeneca та NovaVax з виробником.

Громадяни України, які легально перебувають у Польщі, зможуть вакцинуватися від коронавірусу, навіть якщо не мали медичного страхування. Щеплення для іноземців плануються на останньому, третьому етапі вакцинації, коли завершиться вакцинація дорослого населення-громадян Польщі.

Ватикан повідомив співробітників, що вони ризикують втратити роботу, якщо відмовляться від вакцинації проти коронавірусу без поважних причин.

Читайте також: Через паркування на площі Ринок мешканцям анульовують перепустки на в'їзд у центр міста

Роздали землі. Департамент містобудування ЛМР проаналізував земельні ухвали всіх 10 сільських і міських рад, які з 1 січня приєдналися до Львова. Там виявили, що понад 300 га землі громади роздали без земельних торгів у приватну власність безоплатно. За орієнтованими підрахунками експертів, вартість розданих земель становить 630 млн грн, які могли б бути залучені до місцевих бюджетів.

Натомість у приєднаних Дублянах та Винниках запевняють, що землі люди отримали на законних підставах.  Хтось оформив ділянку біля свого будинку, де вже жив з десяток років, хтось присадибну ділянку, інші – дачну. Крім того, землю отримали учасники АТО та переселенці.

Читайте також«Нас затопило». Що робити, коли через негоду у будинку протікає дах

Офіс Президента. Заступник керівника Офісу президента Татаров у розпал Революції Гідності отримав звання «Заслужений юрист України» від Януковича за особистим поданням на той час міністра внутрішніх справ Захарченка. На момент нагородження Татаров був заступником керівника Головного слідчого управління МВС. Він регулярно публічно коментував події на Майдані, розповсюджуючи звинувачення на адресу активістів.

РФ – Білорусь. СБУ та Офіс генпрокурора повідомили про підозру заступнику міністра оборони РФ Картаполову за злочини при захопленні Дебальцевого та в «Іловайському котлі».

Журналісток «Белсату» Катерину Андрєєву і Дарину Чульцову, які вели стрім розгону мітингу у Мінську, засудили до двох років позбавлення волі.

Читайте також: У Сколівських Бескидах замерзли водоспади. Фото дня

Марсохід приземлився. Марсохід агентства NASA Perseverance (Наполегливість) здійснив вдалу посадку в північній півкулі Марса. Сигнал про це за 11 хвилин 22 секунди подолав близько 200 мільйонів кілометрів та досяг Лабораторії реактивного руху NASA, яка розташована поблизу Лос-Анджелеса, США учора, о 22:55.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!