Які області першими отримають вакцину та історія медсестри з Буська, чиє фото облетіло світ. Головне за добу

3721 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Stephen Andrews for unsplash

Фото: Stephen Andrews for unsplash

Covid-19 – Головне. В Індії вже відвантажили 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca і ця партія препаратів вже в дорозі до України, про це заявив міністр охорони здоров’я Степанов.

Читайте також: У Львові померла відома лікарка, яка виховала не одне покоління медиків

Водночас, за словами головного санітарного лікаря Ляшка, першими, відразу після прибуття, вакцину отримають Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька області та місто Київ. Інші – наступного дня. Що стосується продажу вакцин від коронавірусу в Україні, то, за його прогнозами, це може бути не раніше ІІ півріччя 2021.

В Івано-Франківській області через загострення ситуації з коронавірусом встановили 16 контрольно-пропускних пунктів для здійснення особливого порядку в’їзду і виїзду з окремих населених пунктів. Також розгорнули мобільний шпиталь для хворих на Covid-19.

Читайте також: У Львові померла відома лікарка, яка виховала не одне покоління медиків

Ізраїльські медики виявили, що ризик зараження Covid-19 знизився на 95,8% серед людей, які отримали дві вакцини Pfizer. При цьому ефективність вакцини у профілактиці лихоманки або проблем з диханням склала 98%, у запобіганні госпіталізаціям та смерті – 98,9%.

На Львівщині Covid-19 за отанню добу зафіксували у 279 осіб (243 – напередодні). Разом 76 433. В Україні коронавірус виявили у 3 206 осіб (4 489 за попередню добу). Загальна кількість 1 307 662 пацієнтів.

Найбільше нових випадків зареєстрували в Івано-Франківській (515) та Вінницькій (328) областях, а також у Житомирській (285), Львівській (279) та Чернівецькій (259) областях.

Читайте також: Повоєнний Львів у людських долях. Що писали жінки у листах до радянської влади

Марченко в ОПЗЖ. Дружина нардепа і кума російського президента Медведчука Марченко, проти якої 19 лютого ввели санкції, заявила, що вступає у партію ОПЗЖ. За її словами, у 2003 році чинний президент Зеленський разом із своєю командою та братами Шефірами завітав до неї додому і просив про допомогу у працевлаштувані. Марченко каже, що вона була «гостинною» і допомогла тоді Зеленському.

Нас стало менше. Торік населення Львівщини зменшилось на 14 334 людини. Це на 10% більше, ніж позаминулого року. Як повідомляє Головне управління статистики у Львівській області, міське населення скоротилось на 7 273 особи, сільське – на 7 061 особу. Жителів Львова за рік стало менше на 2 804 людини, на початку січня їхня кількість становила 721,5 тис. осіб.

Читайте також: У Львові на честь Героїв Небесної Сотні засвітили промені гідності. Фото дня

Революція Гідності. Лише за одну зиму сім років тому 47-річна Марія Матвіїв побувала на київському Майдані 5 разів. Найкривавішим став день 20 лютого 2014 року. Зранку снайпери почали розстріл демонстрантів, які захищалися лише щитами і палицями. На дорогах та вулицях лежали поранені та загиблі. В якийсь момент Марія Матвіїв без каски і з медичною сумкою в руках схилилася над потерпілим. У цей момент її зняв фотограф. Ця знимка облетіла чи не увесь світ і зробила жінку мало не героїнею.

Тvoemisto.tv поспілкувалося з Марією Матвіїв та розпитало, як зараз їй живеться і що закарбувалося у пам’яті найбільше.

Читайте також: Тренеру ФК«Львів» дали жовту картку за те, що попросив суддю говорити українською

Мобільна веб-аплікація сайту. Медіа-хаб «Твоє місто» за підтримки Thomson Reuters Foundation запустив мобільну веб-аплікацію сайту, яку можна дуже легко завантажити і яка не займає пам’яті у телефоні. Тепер новини та екслюзивні публікації можна буде прочитати в один клік.

Також ви зможете прочитати екслюзивні матеріали, які будуть доступні лише у мобільній аплікації, як-от підбірка бізнес-ланчів у Львові.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!