У Львові разом зі снігом сипляться фасади будівель та на вакцину в Україні чекають уже нині. Головне за добу

1308 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Viktor Talashuk for unsplash

Фото: Viktor Talashuk for unsplash

Львів руйнується. Сніг, бурулі, елементи фасаду чи конструкції даху – це все летить на пішоходів та автівки у центральній частині Львова. Львів’яни публікують у соцмережах фото снігових лавин, які нависають із дахів. У міській раді запевняють, що усі небезпечні ділянки обгородили. Зчистити сніг з дахів має баласоутримувач, однак не справляється з цим, а за фасади, які обсипаються, візьмуться, як справляться з наслідками негоди. Хоча, як кажуть в управлінні історичного середовища, у них є багато демонтованих елементів, які чекають, коли відремонтують будівлю і повернуть їх на місце.

Читайте також: Із держбюджету виділять кошти на проєкт, який з'єднає туристичні центри Карпат

У коментарі Tvoemisto.tv адвокат Мицик заявив, що людина, яка травмувалась на слизькому тротуарі, чи той, на кого впала бурулька, чи уламок даху, має можливості отримати компенсацію. Також можна отримати її і за розбите бурулькою чи уламком даху авто.

Нині прилетить вакцина? Президент Зеленський не зміг розповісти, коли вакцина проти Covid з’явиться в Україні, але запевнив, що вона уже завантажена і виїхала в напрямку нашої країни. Натомість, заступник глави ОП Тимошенко заявив, що перші вакцини від коронавірусу можуть прибути з Індії уже нині ранком.

Читайте також: У 8-мій лікарні Львова відкриють відділення КТ і кабінет МРТ. Загалом вкладуть 100 млн грн

Українська делегація в Індії домовилася про збільшення постачання в Україну американської вакцини NovaVax проти коронавірусу. Йдеться про додаткових 5 млн доз вакцин від цього виробника. Загальний обсяг вакцин NovaVax, який очікується в Україні, складе 15 млн доз. Її чекають у нас, починаючи з липня 2021.

У Львівській області облаштували 14 точок для проведення вакцинації, 10 – у Львові та 4 – в районах. Основними точками проведення вакцинації у місті Львові є поліклініка №2, в області – Стрийська ЦРЛ. На цих двох локаціях щеплення робитимуть першочергово. 12 інших, через затримки із поставками, перебуватимуть у резерві.

Спалах Covid-19 – Адаптативний карантин. У двох обласних медичних закладах Львова перебуває 17 пацієнтів з Івано-Франківщини, де зафіксували спалах коронавірусної інфекції. Зокрема, семеро – у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи у Винниках та десятеро – у Центрі легеневого здоров`я. 

Читайте такожПідприємництво і фінансова грамотність. Які зміни очікують 5-9 класи з наступного року

Від нині заклади освіти Буковини переходять на дистанційну форму навчання, не працюватимуть позашкільні гуртки. Заклади громадського харчування будуть відчинені до 20:00. У стаціонарах області перебуває рекордна кількість пацієнтів – 1 113, а ліжковий фонд заповнений майже на 63%.

Міносвіти оприлюднило рекомендації, як повинні працювати школи під час адаптивного карантину. Зокрема, школярам при «жовтому» рівні забороняється відвідувати заклади освіти, якщо на самоізоляції перебуває більш як 50% школярів та персоналу закладу. Вистави, свята та концерти можна проводити лише за участі учнів одного класу і без глядачів.

Якщо регіон переходить в «червоний» рівень епідемнебезпеки, то учням 5-11 класів забороняється відвідувати школи. При цьому відвідувати заклади освіти можуть учні 1-4 класів та діти, які ходять у дитячі садочки.

Читайте також: Рятувальники Закарпаття і Львівщини другий тиждень шукають заблукалого в горах туриста

На Львівщині Covid-19 за оcтанню добу зафіксували у 197 осіб (279 – напередодні). Разом 76 630. В Україні коронавірус виявили у 4 182 осіб (3 206 за попередню добу). Загальна кількість 1 311 844 пацієнтів.

Найбільше нових випадків зареєстрували в Івано-Франківській (716) і Чернівецькій (468) областях, Києві (454), Вінницькій (243) та Закарпатській (224) областях.

Читайте також: Які птахи живуть у Львові? Ранкова кава з міськими пернатими

Фото з Кадировим. Від віцепрем’єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Уруського чекають пояснень щодо фото поруч із підконтрольним Кремлю главою Чечні Кадировим. Раніше з’явилася інформація, що Уруський опинився на одному кадрі з Кадировим в Абу-Дабі, куди поїхав на виставку IDEX-2021. Сам Уруський заявив, що в ОАЕ не мав особистих контактів із ставлеником Кремля, але й «шарахатися» від представників країни-агресора не має наміру.

Затримання екстоп-менеджера «ПриватБанку». В аеропорту «Бориспіль» затримали експершого заступника голови правління «ПриватБанку» Володимира Яценка, який намагався вилетіти з України до Австрії. Його підозрюють у привласненні майна в особливо великих розмірах. Підозру затриманому підписала генеральний прокурор Венедіктова.

Для втечі з України Яценко використав літак, який числиться за авіакомпанією олігарха Коломойського.

Читайте також: Каплицю Боїмів та дзвіницю на Сихові підсвітять у підтримку хворих з рідкісними хворобами

Українською, будь ласка! Уповноважений із захисту державної мови Кремінь просить Українську асоціацію футболу пояснити, чому судді на матчах Прем’єр-ліги не дотримуються мовного законодавства, та на якій підставі тренер ФК «Львів» отримав штрафну санкцію.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!