Історія львів’янки, якій пересадили нирку, та розбитий Меморіал Небесної Сотні. Головне за добу

1702 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Artem Kniaz for unsplash

Фото: Artem Kniaz for unsplash

Історія львів’янки, якій пересадили нирку. 36-річній Оксані Мазур 10 лютого пересадили нирку. Донором стала  жінка, в якої був розрив аневризми. Хоч з моменту операції минуло лише 15 днів, життя Оксани Мазур уже змінилося. Вона не лише одужує, а й готується до виписки і планує відпочинок. Каже, що краще вживати жменю пігулок, аніж ходити на діаліз.

Читайте також: Невикористані вакцини від Covid-19 в уряді планують продавати приватним клінікам

За її словами, щоб стати на «чергу», довелося робити аналізи та обстеження. Загалом у списку було 25 пунктів. Усе це, каже, було зробити не проблемно. Два тижні і все було готово, а далі було очікування.

Як зізнається Оксана Мазур, на дзвінок навіть не сподівалася, адже багато спілкувалася з людьми, в яких такі самі проблеми і вони у черзі в Україні та Білорусі стоять роками.

Детальніше, як усе відбувалося – читайте тут.

Covid-19 – Головне. Держкомісія з ТЕБ і НС вирішила запровадити з 1 березня на території Чернівецької області «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

Разом з тим, як повідомив головний державний санітарний лікар Ляшко, Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська та Тернопільські області також можуть найближчими днями бути переведені в «червоний» рівень епіднебезпеки.

Читайте такожЧерез Львівщину призначили 5 додаткових поїздів. Перелік

Прем’єр Угорщини Орбан повідомив, що отримав щеплення від коронавірусу китайською вакциною Sinopharm.

Чехія до 28 березня продовжила надзвичайний стан та запровадила низку жорстких обмежень у зв’язку з важкою епідеміологічною ситуацією. 

Найбільше нових випадків за останню добу зареєструвалиу у Вінницькій (598), Івано-Франківській (526), Житомирській (466), Чернівецькій (335) та Львівській (315) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 315 осіб (399 – напередодні). Разом 79 233. В Україні коронавірус виявили у 4 285 осіб (5 833 за попередню добу). Загальна кількість 1 352 134 пацієнтів.

Читайте такожВласники Краківського ринку за 100 мільйонів купили Інститут конвеєробудування у Львові

Розбитий Меморіал. У Львові розбили скляну огорожу Меморіалу Небесної Сотні. На місці події знаходилася компанія з кількох осіб. Як з’ясували патрульні, розбив огорожу 23-річний мешканець столиці, який перебував у стані алкогольного сп’яніння.  На порушника склали адмінпротокол за статтею про дрібне хуліганство, що тягне за собою накладення штрафу від 51 до 119 гривень, або громадські роботи, або виправні роботи.

Нове засідання РНБО – Провал операції Вагнера. На наступному засіданні РНБО планують заслухати звіти Генпрокуратури, СБУ, МВС щодо справ, що стосуються дезертирства і держзради. Зокрема, «чому вони такий довгий термін перебувають у якомусь невідомому процесі».

Колишнього начальника військової розвідки Василя Бурбу, який дав свідчення про провал операції із захоплення російських терористів «Вагнера», виселили з дому і позбавили його охорони.

Читайте такожЩо відбувається на пішому переході в Шегинях. Фото

Акція на підтримку Стерненка. Кілька тисяч людей прийшли в суботу до Офісу президента України на знак протесту проти вироку одеському активісту Сергію Стерненку. Прихильники очікують його звільнення протягом тижня, з 9 березня акція на його захист може стати безстроковою.

Податок на авто. Міністерство розвитку економіки опублікувало список моделей автомобілів, за які українцям потрібно платити податок у 2021 році. Перелік містить такі дані, як марка, модель, рік випуску, об’єм двигуна, тип палива. У 2021 до списку потрапили: AstonMartin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Chevrolet, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, LandRover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rolls-Royce, Tesla.

Податок доведеться заплатити тим водіям, які мають автомобілі з цього переліку. Детальніший опис із моделлю, роком випуску тощо можна дізнатися тут.

Читайте також: Духівники Твого міста. Священник – про боже слово жестовою мовою

Топ унікальних балконів. Tvoemisto.tv зібрало коротку інформацію та фото унікальних балконів Львова. Зокрема, йдуться про споруди у кам’яниці на вул. Стефаника, 11, в будинку на вул. Генерала Чупринки, 52 та в історичному середмісті на вул. Вірменський, 13. А також на Дорошенка, Івана Франка та Торговій.

Український борщ. Увійшов до списку 20 найсмачніших супів у світі за версією американського видання СNN. У списку представлені 19 супів з різних куточків світу, серед них є і іспанський гаспачо, грузинський харчо, в’єтнамський фо, суп гамбо з Америки, харіро з Марокко тощо.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!