Як почуваються ті, хто уже щепився вакциною та які птахи повернулися на Львівщину. Головне за добу

1839 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Sam Moqadam for unsplash

Фото: Sam Moqadam for unsplash

Вакцинація – Головне. Зважаючи на велику кількість зацікавлених вакцинацією від коронавірусу, Тvoemisto.tv вирішило з’ясувати, скільки уже осіб щепилися індійською вакциною, як вони почуваються, а також, де зберігають вакцину, якою щеплять львів’ян та коли чекати наступної партії. 

Читайте також: На площі Ринок зрізали каштан, який посадили ще у міжвоєнний період. Фотофакт

Наразі вакцинацію проходять медики, зокрема учора в Лікарні швидкої медичної допомоги. Коли саме щеплення від Covid-19 зможуть отримати пересічні львів’яни, достеменно не відомо. За словами головної епідеміологині Львівщини Наталії Тімко-Іванченко, усе залежатиме від того, коли надійде друга партія вакцини.

Як зазначає епідеміологиня, усі, хто провакцинувався від коронавірусу у Львові, почуваються добре. Лише одна людина повідомила, що в місці уколу відчувала біль у момент натискання.  Більше – тут.

Covid-19. В Івано-Франківській області переповнені лікарні, які приймають хворих на коронавірус, пацієнти лежать у коридорах. На ліжка, які призначались для пацієнтів з хірургічною і травматичною патологією, поклали хворих на коронавірус.

Читайте такожПарк біля психлікарні на Кульпарківській планують оголосити природоохоронною зоною

У  Львівському обласному госпіталі інвалідів воєн та репресованих імені Юрія Липи у Винниках лікують 17-тьох із Прикарпаття, яка перебуває у червоній карантинній зоні. Загалом там 138 пацієнтів з коронавірусною інфекцію. 

Говорити про перемогу над пандемією коронавірусу до кінця поточного року передчасно і нереалістично, вважають у ВООЗ.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (655), Івано-Франківській (640), Вінницькій (577), Чернівецькій (495) та Закарпатській (479) областях.

Читайте такожУ Великій Бродівській синагозі, яка є пам’яткою архітектури, обвалився дах

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 403 осіб (349 – напередодні). Разом 79 985. В Україні коронавірус виявили у 7235 осіб (5 336 за попередню добу). Загальна кількість 1 364 705 пацієнтів.

Донька Козловського. ТзОВ «Дари Львівщини» звернулися у міськраду, щоб укласти мирову угоду у межах розгляду судової справи про привласнені львівські ринки «Винниківський» та «Підзамче». Вони пропонують місту компенсацію у 18 млн грн, хоча, за оцінками експертів, вартість нерухомості становить понад 21 млн грн. Ці два ринки отримала у власність донька львівського бізнесмена Козловського Софія Максимець.

Читайте також: У Львові поблизу школи незнайомець чіплявся до школярки

Нові авто для нардепів. Півтора десятки народних депутатів оновили свої автопарки за останній рік. Зокрема, на новій BMW Х5 тепер їздить «слуга народу» Шевченко, хоча авто зареєстроване на його сина, який працює слідчим ДБР. Також новою BMW Х5 користується і депутат «Слуги народу» Гузенко. Нові авто придбали деякі нардепи від «Слуги народу». Зокрема, Галушко тепер приїжджає в Раду на новій Toyota Land Cruiser 200 орієнтовно за 2,5 млн грн. Нову Toyota Land Cruiser купив і «слуга народу» Пушкаренко. Нардеп Колюх їздить на новому Volvo ХС90 за приблизно 2 млн грн.

Новим Lexus LX 450D користується нардеп від «Батьківщини» Ніколаєнко. Авто записане на його батька. Ще один соратник Тимошенко – Власенко придбав Audi A8 за 4,3 млн грн. А Бондарєва помітили в Toyota Land Cruiser Prado, вартістю від 1,3 млн грн.

Новий Volkswagen Touareg помітили у депутата ОПЗЖ Папієва. Інший «опозиціонер» Мамоян поблизу Ради, у супроводі охоронців сів в Rolls Royce Сullinan за 15 млн грн.

Читайте також: Курбас, Франко, Крушельницька та інші львів'яни «ожили» на фотографіях. Відео

Нове авто – Land Rover Defender – з’явилося і у нардепа Шпенова. Автівка зареєстрована на компанію ТОВ «Інститут стратегічних досліджень», яка за останні 10 років не заробила і на половину його вартості.

Дорожчає проїзд. АТП №1 подало до управління транспорту Львівської міськради розрахунки тарифу на проїзд в автобусах, який становить понад 14 грн. У свою чергу, «Львівелектротранс» порахував, що економічно обґрунтований тариф на перевезення у трамваях та тролейбусах у Львові становить 12 грн 43 коп.

Птахи повертаються. На Львівщину із зимівлі в теплих краях повертаються шпаки, жайворонки, лелеки і журавлі. Старший науковий співробітник Інституту екології Карпат НАН України, кандидат біологічних наук Андрій-Тарас Башта каже, що кожен вид чи група видів повертається у різний час, це залежить від дальності польотів і від погодніх умов.

Читайте також: Львів'ян кличуть у «Шевченківський гай» на закликання весни. Програма

За його словами, відрізнити журавлів від лелек високо у небі не так і просто. І в тих, і в тих птахів великі крила, довга шия. Втім є відмінності. «Не лише журавлі летять ключем. Втім, у них ключ класичний, гостроносий. Без спеціальної оптики відрізнити лелк і журавлів високо в небі досить важко. Качки летять такою лінією, гуси можуть летіти ключем. Журавлі часто курличуть у польоті», – розповів науковець.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!