Угода Львівської міськради з Козловським та річниця Covid-19 в Україні. Головне за добу

1720 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Matteo Jorjoson for unsplash

Фото: Matteo Jorjoson for unsplash

Річниця «ковіду». 3 березня в Україні зафіксували першу людину, інфіковану коронавірусом. Вірус виявили у чоловіка із Чернівців. Він разом із дружиною 26 лютого повернувся з Італії. На українському кордоні в них перевірили температуру, все було гаразд. Через два дні у чоловіка з’явилися симптоми, які свідчили про можливість коронавірусної інфекції.

Читайте також: Удруге із вірусом. На Львівщині відомо про сотню повторних госпіталізацій із Covid-19

У Львові перший випадок коронавірусу підтвердили 20 березня у 70-річного мешканця Львова, який 13 березня повернувся із Німеччини. 

Covid-19 – Головне. Станом на 3 березня в Україні вакцинували від коронавірусу 6 тисяч 888 осіб. За словами міністра охорони здоров’я Степанова, завдання на кінець цього тижня – початок наступного вийти на 10 тисяч вакцинацій на добу.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс запевнила, що вакцини від Covishield, яку отримала з Індії Україна, і Oxford-AstraZeneca є ідентичними, а відрізняються назвами тільки через розташування виробників.

Через різкий стрибок інфікування Covid-19 у дев’яти воєводствах Польщі розгорнуть тимчасові лікарні.

Читайте такожПідозрюваний у розбещенні дітей Московченко не належав до монашої спільноти, – заява

Словаччина зіткнулася з політичною кризою після того, як дві невеликі партії заявили про можливий вихід з правлячої коаліції через закупівлю урядом 2 мільйонів доз російської вакцини.

Глава Європейської народної партії і колишній президент Євроради Дональд Туск закликав поляків і європейців не бути «наївними» щодо намірів Москви і Пекіна в питанні поставок вакцин він коронавірусу. «Я застерігаю від такого наївного підходу до цих дуже цинічних гравців. Я говорю про китайську і російську владу І, перш за все, я хотів би застерегти владу Польщі, а також інші європейські країни від покупки і спроб вакцинації своїх громадян вакциною, яка не була протестована», – сказав Туск.

Читайте також: В Україні зробили крок до скасування переведення годинників

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (868), Житомирській (888), Вінницькій (827), Івано-Франківській (776), Закарпатській (679) та Чернівецькій (626) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 590 осіб (403 – напередодні). Разом 80 575. В Україні коронавірус виявили у 10 057 осіб (7 235 за попередню добу). Загальна кількість 1 374 762 пацієнтів.

Угода з Козловським. Львівська міська рада опублікувала проєкт мирової угоди між нею та компаніями «Дари Львівщини», «Винниківський шлях», «Галицький шлях». Вона передбачає, що за компанією «Дари Львівщини» визнається право власності на майнові комплекси двох ринків «Винниківський» та «Підзамче», а також право постійного користування ділянками під ними – тобто безстрокове і без сплати орендної плати.

Читайте такожНа Львівщині перейменували два села

Сума у 18 млн грн для компенсації місту за ринки була встановлена на підставі висновків про вартість об’єкта оренди, затверджених наказами ще у 2017 році. ТзоВ «Дари Львівщини» записане на доньку депутата ЛОР Козловського.

Венедіктова – Соколова. Журналістка Яніна Соколова заявила, що генпрокурорка Ірина Венедіктова подала на неї до суду. За словами Соколової, справа стосується інтерв’ю «таємного агента НАБУ» Євгена Шевченка, під час якого той заявив про 6 млн доларів хабара за закриття справи проти ексміністра екології Миколи Злочевського. На думку Шевченка, Венедіктова намагається цю справу «загасити».

Танець з Путіним – Starship таки приземлився. Уряд Росії своїм розпорядженням висунув у раду директорів «Роснефти» ексглаву МЗС Австрії Карін Кнайсль, яка запам’яталась танцем з президентом РФ Путіним на своєму весіллі.

Американська приватна космічна компанія SpaceX, яка належить винахіднику Ілону Маску, здійснила запуск і посадку десятого прототипа міжпланетного багаторазового корабля Starship, однак невдовзі після приземлення прототип вибухнув.

Читайте також: Наступного тижня проведуть громадські обговорення про вартість проїзду у транспорті Львова

Старовина на смітнику. У Львові мешканці будинку на вулиці Устияновича, 8 викинули на смітник ймовірно ще австрійські двері. Фото на своїй сторінці опублікував художник Влодко Костирко. «В «елітному» районі Львова біля смітника наскладано старих австрійських дверей. Що люди знають про речі, які їм дісталися задурно, здебільшого в спадок від радянської влади? Повз ці двері вони пересувалися десятиліттями, оббивали їх триколісними велосипедиками, грюкали спересердя, квецяли фломастерами. Людям зазвичай навіть на гадку не спадає, що мають у помешканні річ якісну і мистецьку, вони її просто не зауважують», – пише Марта Шевченко на своїй сторінці у Фейсбук.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!