Львів можуть «закрити» на локдаун та як планують відновити Святоюрський комплекс. Головне за добу

9266 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Jacek Pobłocki for unsplash

Фото: Jacek Pobłocki for unsplash

Складне перехрестя. Перехрестя шести вулиць: Сахарова с Коперника – Нечуя-Левицького – Вітовського – Героїв Майдану – Лук’яновича є одним із найскладніших у Львові. Навіть водії зі стажем його намагаються оминати. Львівська міськрада готує його реконструкцію, щоправда, це точно не буде цього року, а, можливо, й не наступного.

Тvoemisto.tv дізнавалося, як уже зараз зняти «напругу» на цьому перехресті, не чекаючи великих ремонтів. Далі – більше.

Читайте такожЖиття ціною в укол. 11-місячна дівчинка зі СМА у Львові потребує допомоги

Covid-19 – Головне. В Україні почалась третя хвиля епідемії Covid-19, яка може призвести до чергового локдауну. За словами прем’єра Шмигаля, процес вакцинації дуже тривалий, і щоб уникнути третя хвиля епідемії Covid-19, населення мусить дотримуватись карантинних рекомендацій, носити маски тощо.

В Україні виявили два випадки «британського» штаму Covid-19 – у двох жителів Івано-Франківська.

Головний державний санітарний лікар Ляшко запевняє, що висока летальність серед пацієнтів на ШВЛ не є особливістю України, це є особливістю коронавірусної хвороби, а майже усі, хто померли під ШВЛ, були старшими 60 років.

Читайте такожВдруге народився. Львівські лікарі врятували чоловіка з розривом аневризми аорти

Міністр Степанов заперечив, що медики масово відмовляються вакцинуватися від Covid-19. За його словами, понад 67% медиків Київської міської клінічної лікарні №1, яку він відвідав, готові вакцинуватися. Ті, хто не погоджуються це робити зараз, уже перехворіли на Covid-19 і «просто хочуть мати захист трішечки пізніше».

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (910), Вінницькій (816), Закарпатській (748), Івано-Франківській (737) та Житомирській (695) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 646 осіб (590 – напередодні). Разом 81 221. В Україні коронавірус виявили у 10 155 осіб (10 057 за попередню добу). Загальна кількість 1 384 917 пацієнтів.

Читайте також: Топ-10 боржників із зарплати на Львівщині. Хто боргує найбільше

Мінздоров’я оновило перелік «червоних», «помаранчевих» та «жовтих» зон за показниками захворювання на коронавірус, рівня госпіталізацій та наповненості лікарень. До списку «червоних» потрапили 3 області: Івано-Франківська, Чернівецька та Житомирська. «Помаранчеві» 9 областей: Вінницька, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська.

Податок на розкішні авто. Українці заплатили 202 мільйони гривень транспортного податку за коштовні автомобілі у 2020 році. Ставка податку становить 25 тис. грн за автомобіль. Проте надходження від нього до бюджетів є мізерними та не перевищують кількох десятих відсотка від усіх громад. Що не врахували автори ідеї оподатковувати розкішні авто – це відповідальність за його несплату. Якщо власник автомобіля за понад 2,25 млн грн не сплатить 25 тис грн, то на нього накладуть штраф в сумі 340 грн. Максимальне покарання – 1 020 грн, при повторній несплаті. Третій рік поспіль надходження від податку скорочуються.

Закривають Russia today. У Німеччині закривають рахунки Russia today i Ruptly, Москва обіцяє прийняти жорсткі заходи по відношенню до працюючих в Росії німецьких засобів масової інформації.

Читайте також: У Львові трагічно загинув патрульний. Доповнено

Депутати заспівали. У сесійній залі Львівської міськради відбулася перша репетиція новоствореного депутатського хору. Деригентом хору став керівник львівської національної хорової капели «Дударик» Дмитро Кацал. Розспівувалися депутати під пісню Володимира Івасюка «Червона рута». Голосно та патетично заспівали три куплети із пісні.

На першу репетицію зібралися депутати усіх фракцій, крім «Свобода». Міського голови Садового на репетиції теж не було.

Святоюрський комплекс. Львівська міська рада планує викупити квартиру на площі Святого Юра, 5 для того, щоб передати її Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ. Вартість нерухомості площею 82,8 кв. м становить 3 млн 394 тис. грн. Загалом тут планують розширити та відновити Святоюрський комплекс.

Читайте також: Життя Володимира Івасюка у 10 фото

Як розповів у коментарі Тvoemisto.tv синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ, отець Юстин Бойко, від 1991 року і до сих пір Святоюрський комплекс неналежно функціонує не те, що як сакральна споруда, а й як комплекс ЮНЕСКО. Більшість його заселена мешканцями, яким українська влада в 90-х роках дала дозвіл на приватизацію тих квартир. Про відновлення комплексу говорять майже 30 років. І зараз постало питання, щоби він хоча би набрав належного вигляду.

У найближчі дні у Львові та області буде прохолодно та падатиме мокрий сніг. Тож бережіть себе. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!