Як потрібно святкувати 8 березня та чи підуть у Львові завтра діти до школи. Головне за добу

8961 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Vitolda Klein for unsplash

Фото: Vitolda Klein for unsplash

Чому варто приймати різні варіанти 8 березня. Ми маємо конфлікт минулого з теперішнім чи майбутнім, коли комусь добре приймати вітання, а комусь – виходити на марші. І чим більш зріле суспільство, тим більше різних варіантів воно толерує і не забороняє.

Читайте також: «Буду бігти за світлячками». Історія вчительки зі Львова, яка малює картини, аби жити

Окрім того, нині є тенденція до того, аби зрівняти ролі жінки та чоловіка. Для прикладу, в доступі до якихось професій. Ті ж фемінітиви впроваджують на офіційному рівні, і про це теж дискутують. Психологиня Ольга Конюх Tvoemisto.tv – про те, як змінюється роль жінки у суспільстві і як потрібно святкувати 8 березня. Більше – тут.

Covid-19 – Головне. Попри те, що закладам середньої, позашкільної, фахової передвищої та вищої освіти рекомендували із вівторка, 9 березня, перейти на віддалений режим навчання, проте, як зазначила керівниця управління освіти Львова Зоряна Довганик, навчальні заклади Львова працюватимуть у звичайному режимі. А ось навчальним закладам у Львівській області, як повідомив директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска, все ж рекомендують перейти з вівторка на дистанційне навчання.

Читайте такожУ Львові в дитсадку виявили спалах кишкової інфекції

З 7 березня на Львівщину не курсуватимуть поїзди із Івано-Франківської та Чернівецької областей через посилення карантинних обмежень.

85-річний тибетський духовний лідер Далай-лама зробив першу ін’єкцію вакцини від коронавірусу Covishield, розроблену Оксфордським університетом спільно з британським виробником ліків AstraZeneca та виготовлену в Індії.

В Ізраїлі послабили карантинні обмеження. Для вакцинованих громадян свої двері відкрили кафе та ресторани. В країні відкриваються середні школи, а студенти із «зеленими паспортами» можуть відновити навчання у стінах університетів. Водночас невакциновані студенти змушені будуть поки навчатися онлайн.

Читайте такожУ Львові зламали два молоді дерева на нещодавно відремонтованій вулиці

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Вінницькій (578), Житомирській (570), Івано-Франківській (508), Львівській (507) та Чернівецькій (447) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 507 осіб (601 – напередодні). Разом 82 860. В Україні коронавірус виявили у 5 572 осіб (7 167 за попередню добу). Загальна кількість 1 406 800 пацієнтів.

Львів’янка в автобусі Познань-Херсон. Серед пасажирів рейсового автобуса Познань-Херсон, який потрапив в аварію неподалік Перемишля, була одна мешканка Львівської області. Жінка зараз перебуває у гуртожитку в Ярославі.

Читайте такожУ Львові назвали місця з найбільш забрудненим повітрям

Жахлива аварія сталася у ніч на 6 березня на автостраді А4 поблизу міста Кашице. За попередньою версією, водій автобуса не впорався з керуванням. За уточненими даними, п’ятеро наших громадян загинули. 26 українських громадян, які потрапили в аварію, усе ще залишаються в лікарнях. 24 українці вирушили додому.

Патріарх Варфоломій – Меморіал Небесної Сотні. Вселенський патріарх Варфоломій приїде до України на святкування Дня Незалежності.

На Меморіалі Героїв Небесної Сотні у Львові почало нищитися бетонне покриття. На сходах з’явилися тріщини і відбувається корозія бетону. «Зараз сходи обстежують, підбирають матеріали на їх заміну. Бетон можна використовувати при плюсовій температурі, тому ми чекаємо покращення погодних умов», – розповів представник підрядника «Т.В.Д.» Олег Бордун. Відповідно до договору, всі роботи проведуть за кошти підрядника, оскільки є гарантія на 10 років.

Читайте такожЛюди «Твого міста». Галина Крук

Вандалізм на могилі Бандери. У німецькому Мюнхені могилу українського націоналіста і провідника ОУН Степана Бандери облили невідомою речовиною. Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав поліцію знайти і покарати винних. «Який сором, що демонізацією Степана Бандери займається не лише московська пропаганда, а й поважні німецькі історики», – додав посол, не пояснивши, кого має на увазі.

ОПЗЖ в РФ. Нардепи від ОПЗЖ Ренат Кузьмін і Тарас Козак багато разів за час агресії РФ на Донбасі літали до РФ і окупованого Криму з Росії. Як повідомляє «Новая газета», «абсолютним рекордсменом» виявився нардеп Кузьмін, заступник генпрокурора часів президентства Януковича. З 2015 по 2019 рік він переміщувався повітряним маршрутом Москва – Сімферополь – Москва (іноді Санкт-Петербург – Сімферополь) близько 240 разів.

Читайте такожТоп-5 унікальних вітражів Львова. Фото, історія

Історії подружніх пар, які вимолили дар материнства. Ієромонах Макарій Дутка, намісник Святоуспенської Унівської Лаври зібрав десятки історій подружніх пар, які, молячись перед Чудотворним Образом Матері Божої чи п’ючи цілющу воду з унівського джерела, вимолили дар материнства. Свідчення про омріяну вагітність пари та народження дитят, які люди розповідали отцю Макарію, увійшли до книги «Прийди до Унева», що скоро з’явиться у друці. Про це Тvoemisto.tv розповів сам настоятель Лаври.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!