Що буде з бюджетом розвитку Львова та як вирахувати, коли прийде черга вакцинуватися. Головне за добу

1415 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Adél Grőber for unsplash

Фото: Adél Grőber for unsplash

Covid-19 – Головне. Коли надійде ваша черга на вакцинацію проти Covid-19 в Україні? Скільки українців попереду вас у черзі? Цю інформацію тепер можна отримати за допомогою калькулятора, який визначає орієнтовну чергу. Інструмент придумали інженер Валентин Туков та польський аспірант-математик Мацей Ковальський в рамках проєкту Оmni Сalculator. Зокрема, 25-річна людина, яка не входить до пріоритетних груп, зможе отримати щеплення протягом 2025-2029 років.

Читайте також: «Святкуємо день народження». Спогади львів'янки про період підпілля УГКЦ

В Івано-Франківську, який входить до «червоної зони» за рівнем поширення корона вірусу, облаштують додатковий госпіталь на базі поліклініки.

У міській лікарні №3 в Чернівцях жоден лікар не захотів зробити щеплення від Covid-19. Як заявила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак на території області завжди була дуже низька прихильність до вакцинації – за будь-яких захворювань.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєструвалиу Києві (853), Вінницькій (659), Львівській (600), Одеській (588) та Чернівецькій (587) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 600 осіб (523 – напередодні). Разом 84 334. Україні коронавірус виявили у 9 084 осіб (6 377 за попередню добу). Загальна кількість 1 425 522 пацієнтів.

Читайте такожУкраїнці стали менше народжувати

Ексрегіонал директор Національного інституту раку. Колишнього депутата від «Партії регіонів» та «Відродження» Шипка призначили на посаду в. о. директора Національного інституту раку. У декларації Шипка, який останні 15 років працює виключно на державних посадах, є розкішні будинки, квартири, багато нерухомого майна та елітних авто. Він є фігурантом корупційних розслідувань, а також ярим прихильником православної церкви Московського патріархату.

Конгрес-центр у Львові – Садовий. У Львові планують збудувати конгрес-центр і великий музейний комплекс, а роботи хочуть розпочати вже цього року. Як повідомив заступник голови Офісу президента Тимошенко, у межах Львова для цього вже знайшли землю. Як уточнили у пресслужбі ЛМР Tvoemisto.tv, йдеться про перехрестя вулиць Шевченка та Городоцької, за Церквою Святої Анни. Його будівництво анонсували раніше, однак станом на лютий 2020 року цю ділянку не передали із власності Міноборони місту.

Читайте також: Із кінця березня зростуть тарифи на доставку та пакування «Нової пошти»

НАЗК склало та направило до суду 14 адмінпротоколів склали на міського голову Львова Андрія Садового. Водночас сам Садовий заявив, що справа стосується ухвали, за якою громадські організації отримують знижку на оренду комунального майна. За його словами, ця ухвала міськради синхронізована з постановою Кабміну та наказом Фонду держмайна, «на основі яких працюють практично всі органи місцевого самоврядування України».

На сесії Львівської міськради, яка відбудеться нині, депутати розглянуть бюджет розвитку, але прийматимуть його частково. Як повідомила Тvoemisto.tv голова постійної комісії фінансів та планування бюджету ЛМР Наталія Шелестак, погодили основні напрямки – медицина, освіта, весь гуманітарний блок. Також фінансування на райадміністрації, лізинги та проєктів громадського бюджету. Не голосуватимуть за наповнення статутних фондів ЛКП та фінансування сфери ЖКГ.

Читайте також: Що таке залізничний об'їзд Львова і чому він повинен бути пріоритетом для міста та уряду

Тернопіль – Роман Шухевич. Польське місто Замостя призупинило відносини з Тернополем і відмовилося від спільного проєкту з містом через надання тернопільському міському стадіону імені головнокомандуючого УПА Романа Шухевича.  Разом з тим міський голова Тернополя Надал заявив, що скасовувати своє рішення місцева влада не буде.

Нормандський формат. Глава офісу президента Єрмак заявив, що в рамках «нормандського формату» Україна, Німеччина і Франція розробили план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі і зараз очікують реакції Росії. Водночас, заступник міністра закордонних справ РФ Руденко заявив, що вперше чує про існування плану.

Не читають книги  Євробачення. Кількість українців, які читають книги, постійно знижується. Наразі щодня читають лише 8% українців, про таку тенденцію розповіла директорка Українського інституту книги Олександра Коваль. За її словами, третина людей в Україні читають більше ніж раз на тиждень.

Читайте також: «Твоє Місто» зібрало все найкраще з тревел-шоу в підсумковий випуск. Відео

Гурт Go_A представив фінальний варіант пісні «Шум», з якою представлятиме Україну на конкурсі Євробачення у 2021 році. Пісню вже опублікували на офіційному YouTube-каналі Євробачення. У фінальному варіанті пісню скоротили. Самі виконавці одяглися у сценічні костюми. Відео знімали у лісі, але є кадри і з Чорнобильської АЕС.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!