Які обмеження від нині на Львівщині та чому місто йде на «мирову» з родиною Козловського. Головне за добу

36058 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Gabriella Clare Marino for unsplash

Фото: Gabriella Clare Marino for unsplash

Ринки Козловському. Два ринки Львова – «Винниківський» та «Підзамче» – тепер належать ТзОВ «Дари Львівщини», власницею якого улітку 2019-го стала Софія Максимець, донька львівського бізнесмена та депутата Львівської облради від партії «Європейська Солідарність» Григорія Козловського. Кілька років міська рада судилася із товариством про незаконне привласнення цілісного майнового комплексу цих ринків, а нещодавно заговорили про «мирову».

Чи вигідно місту укладати мирову угоду та які наслідки вона може мати, дізналося Tvoemisto.tv.

Читайте також: «Настрій святковий». Львівська епідеміологиня вакцинувалася від Covid-19

Локдаун – Львівщина – Україна. У Львівській області вводять суворий локдаун з 19 по 29 березня у зв’язку зі зростанням кількості хворих на Covid-19. Зокрема, заборонять:

  • роботу барів, ресторанів, кафе тощо – робота тільки на винос,
  • роботу торговельно-розважальних центрів та закладів розважальної діяльності;
  • роботу закладів культури і проведення культурних масових заходів;
  • роботу спортивних та фітнес-центрів, басейнів;
  • проведення всіх масових заходів;
  • діяльність непродовольчих ринків.

Читайте такожУкраїнців перевірятимуть на наявність антитіл до коронавірусу

На час карантину з 19 березня у Львові торгові продуктові ринки продовжать працювати, однак вони мають дотримуватися всіх норм і правил ведення торгівлі під час карантину. Як заявив міський голова Львова Садовий, у разі виявлених порушень ринок закриватимуть.

На тлі запровадження жорсткого карантину у Львові та Києві «Укрзалізниця» заявила, що будь-які обмеження залізничного руху далекого сполучення через ці міста відсутні. «Заборона висадки та посадки можлива лише за спеціальної вказівки МОЗ, тоді як Львівська та Київська області станом залишаються в «помаранчевій» зоні», – пояснили в компанії.

Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що в Україні поки не вводитимуть локдаун, і спрогнозував, що спалах Covid-19 триватиме до кінця квітня.

Читайте також: Чи працюватимуть під час локдауну гіпермаркети «Епіцентр» у Львові

Найбільше нових випадків за добу зареєстрували у Києві (1 210), Львівській (1 140), Київській (1 134), Харківській (1 085) та Вінницькій (948) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 1 140 осіб (1 092 – напередодні). Разом 91 240. В Україні коронавірус виявили у 15 850 осіб (15 053 за попередню добу). Загальна кількість 1 519 926 пацієнтів.

У Львові оголосили про збір коштів для закупівлі кисневих концентраторів, які потрібні кисневозалежним людям, що хворіють на коронавірус.

Вакцинація. Першу партію вакцини проти коронавірусної хвороби від компанії Pfizer Україна отримає в квітні. Поставки передбачені також у другій половині 2021 року.

Європейське агентство з лікарських засобів визнало вакцину AstraZeneca безпечною для подальшого використання після розслідування повідомлень про випадки тромбів у пацієнтів після вакцинації. Німеччина, Франція, Іспанія, Нідерланди, Італія, Латвія, Литва заявили про поновлення вакцинації.

Читайте також: Із квітня водії складатимуть нові тести, аби отримати права. Що саме зміниться

Австрія  Фірташ. Канцлер Австрії Себастіан Курц використав приватний літак, який ймовірно належить українському олігархові-втікачу Фірташу, щоб повернутися додому із зустрічі на вищому рівні в Тель-Авіві. Про це йдеться в публікації австрійського видання ZackZack.

США – Україна – РФУ посольстві Сполучених штатів Америки переконані, що телефонне спілкування президентів Джо Байдена і Володимира Зеленського обов’язково відбудеться «без жодних передумов».

Сполучені Штати в найближчі тижні дадуть відповідь на комплекс «дестабілізуючих дій» з боку Росії. Як заявила речниця Білого дому Джен Псакі, відносини США та особисто президента Байдена з росіянами будуть «сильно відрізнятися від того, що ми спостерігали за останні чотири роки» – тобто за президентства Трампа.

Прогулянка на Місяці. NASA успішно завершило велике випробування ракети, яка здатна доставити людей на Місяць у рамках місії «Артеміда». Її метою є повернення людей на Місяць до 2024 року, тобто більш ніж через півстоліття з моменту останньої прогулянки цією планетою.

Читайте також: Які дороги на Львівщині відремонтують цьогоріч за кошти обласного бюджету. Перелік

Унікальна знахідка. У архівах Наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка знайшли пам’ятку ХVII ст., рукописну копію знаменитого Києво-Печерського патерика, виконану ієремонахом Скиту Манявського Ігнатієм у 1619 році. Як повідомляють у закладі вищої освіти, учені тільки починають досліджувати документ, однак вже говорять про те, що він свідчить про єдине культурне поле від Києва до Карпат.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!