У Львові виявили мутований різновид коронавірусу та яким зараз є вік хворих на Covid-19. Головне за добу

5106 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Bohdan Stocek for unsplash

Фото: Bohdan Stocek for unsplash

Портрет хворих. За словами головного лікаря Львівської обласної інфекційної лікарні Сергія Федоренка, вік хворих, яких привозять у лікарню у середньому або важкому стані, зараз значно молодший. Якщо раніше із коронавірусом госпіталізували здебільшого 60-70-річних людей, то зараз серед пацієнтів є 30-ти, а той й 20-річні люди.

Читайте також: МОЗ оновило карантинний список країн. Які у «червоній» зоні

Читайте також: МОЗ хоче зробити негативний ПЛР-тест умовою в’їзду в Україну

Тvoemisto.tv дізнавалося, що говорять лікарі про особливості третьої хвилі Covid-19, як змінився портрет хворих із коронавірусом та як хворобу переносять діти.

Від учора, відколи у Львові посилили карантин і почав діяти локдаун, поліція Львівщини перевірила 230 закладів громадського харчування, торгівельних та інших центрів. За день склали 19 протоколів на порушників.

Як почуваються нині власники та працівники закладів громадського харчування у Львові та що роблять із дорогими продуктами, що не встигли з’їсти, дізналося Tvoemisto.tv. Деталі – тут.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (1 070), Львівській (1 180), Дніпропетровській (1 104), Житомирській (1 082) та Одеській (1 037) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 1 180 осіб (1 140 – напередодні). Разом 92 420. В Україні коронавірус виявили у 15 292 осіб (15 850 за попередню добу). Загальна кількість 1 535 218 пацієнтів.

Читайте також: Як Львів переживає третій локдаун. Фоторепортаж

Covid-19 – Львів – Україна. Через поширення Covid-19 та загострення епідситуації в регіоні, представники Ради єпископів Львова закликали львів’ян прислухатись до застережень і рекомендацій медиків. «Наші медики ведуть виснажливу війну з недугою, і ми можемо допомогти їм і, зрештою, собі та своїм рідним, дотримуючись простих, але дієвих карантинних заходів. Ми можемо й повинні рятувати своє і чиєсь життя», – йдеться у зверненні.

Міністр Степанов заявив, що мутований різновид коронавірусу, так званий «британський» штам, вже є по всій країні. Окрім Івано-Франківської області він виявлений у Києві, Дніпрі, Львові й Харкові.

За його словами, в Україні не буде третього локдауну, діє адаптивний карантин, який передбачає жорсткі карантинні обмеження.

З мобільного госпіталю в Івано-Франківську, який облаштували для хворих з Covid-19 біля однієї з районних лікарень, «виписали» останніх п’ятьох людей.

Читайте також: ДПА не відкрило би нам великої таємниці, але скасовувати його було не варто

Вакцинація. Україна перейшла до другого етапу вакцинації, на якому держава вакцинує людей із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку Covid-19 і тих, хто надає медичні послуги. З наступного тижня почнуть працювати стаціонарні пункти щеплень.

Верховна Рада звільнила виробників вакцин та залучених до щеплення медиків від відповідальності за негативні наслідки вакцинації проти Covid-19. Зазначається, що без ухвалення цього закону Україна не зможе отримати безкоштовні вакцини в рамках механізму COVAX, зокрема, Pfizer.

Ремонт вулиці Бандери. З 24 березня на вулиці Бандери, на ділянці від вул. Городоцької до Героїв УПА, розпочнуть ремонтні роботи. Цей відрізок вулиці перекриють для руху транспорту. Як пояснив у коментарі Тvoemisto.tv керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, попри це жоден громадський транспорт свій рух не зупинить. За його словами, конкретна схема об’їзду з’явиться вже найближчим часом.

Читайте також: Підприємці прийшли під міськраду Львова, бо з них вимагають платити оренду на локдауні

РНБО – Чергові санкції. Рада національної безпеки запровадила максимальний обсяг санкцій проти низки колишніх українських політиків і силовиків, які в переважній своїй більшості тепер мають громадянство РФ. Зокрема їх ввели проти екс-президента Януковича та колишніх прем’єр-міністра Азарова, міністра оборони Лебедєва, міністра освіти Табачника, генпрокурора Пшонки. Загалом під їх дію потрапило 27 осіб. 

В Україні також проведуть аудит всіх дозволів на користування надрами країни, починаючи з 1994 року.  Cанкції ж уведуть проти 19 компаній, які мають дозволи на геологічне вивчення нафтогазоносних площ на Полтавщині, що раніше належали компанії «Голден Дерік». 

Читайте також: Мерія дала дозвіл на будівництво нового слідчого ізолятора у Львові

Також відповідні органи мають перевірити діяльність компанії «Зеонбуд», яка має монопольне становище на ринку цифрового мовлення в Україні. 

Книга «Справа Василя Стуса». Київський апеляційний суд скасував в більшій частині рішення Дарницького районного суду про заборону розповсюдження накладу книги «Справа Василя Стуса» до усунення з тексту окремих фраз, що стосуються тодішнього адвоката Стуса Медведчука.

Німеччина – Україна. Щоб завершити проєкт «Північний потік-2» без нових санкцій США, уряд Німеччини пропонує новій адміністрації США Байдена посилити свою підтримку Україні. За даними німецького видання Handelsblatt, канцлерка Ангела Меркель планує оголосити про те, що німецькі компанії будуть більш активно працювати в Україні.

Читайте також: «Крилатим ґрунту не треба». Львів'яни вітають Ліну Костенко з днем народження

Погода на вихідні. Туман, ожеледиця, а подекуди невеликий сніг. Цими вихідними у Львові знову збережеться досить прохолодно. Погоду визначатиме східна периферія антициклону над Західною Європою та вплив висотної улоговини, повідомляє Львівський гідрометцентр.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!