У Львові не вистачає медиків для хворих з Сovid-19 та ЄС не готовий ділитися вакцинами. Головне за добу

1254 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: S&B Vonlanthen for unsplash

Фото: S&B Vonlanthen for unsplash

100 років театру. Першому театру 21 березня, виповнилося 100 років. Він має довгу історію, що тягнеться від 1921 року, коли у Харкові відкрили театр для дітей та юнацтва «Театр казки». На місці Першого театру у Львові, по сучасній вулиці Гнатюка, 11 (колишній Ягеллонській) був міський сад із літньою сценою для вистав міського театру та театру «Казино де Парі». 

 Tvoemisto.tv довідувалося, як театру ведеться сьогодні, які у них плани і які найбільші проблеми.

Читайте також: Рік пандемії. 20 березня у Львові зафіксували першого хворого на Covid-19

Covid-19 – Львів. У Львові шукають медиків для лікування хворих із Covid-19. У місті беруться формувати базу лікарів, які готові приєднатись до порятунку людей. Фахівців закликають телефонувати на гарячу лінію міста – 1580, або заповнити онлайн-форму. Також обіцяють гідну фінансову компенсацію для тих, хто готовий долучитись.

Розпочалися підготовчі роботи із облаштування додаткових ліжкомісць для лікування інфікованих Covid-19. Зокрема, вивільняють приміщення в одному з корпусів поліклініки на вул. Мазепи та на вул. Навроцького у 8-мій лікарні. Загалом місто планує облаштувати 700 додаткових місць для прийому хворих із коронавірусом. На ці роботи із бюджету Львова виділили 18 мільйонів гривень.

Медики Центру легеневого здоров’я витягнули із критичного стану 52-річного мешканця Новояворівська із коронавірусною інфекцією. Його перевезли до Львова 13 лютого у вкрай важкому стані, із місцевої лікарні.

Читайте також: Коли на Львівщині запрацює система аеромедичної евакуації

В обласній дитячій лікарні Охматдит у реанімації під апаратами ШВЛ перебувають 10-річна дитина та 17-річна дівчата. 

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Львівській (937), Одеській (745), Житомирській (580), Київській (557) та Вінницькій (513) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 937 осіб (1 145 – напередодні). Разом 94 474. В Україні коронавірус виявили у 7 893 осіб (11 145 за попередню добу). Загальна кількість 1 554 256 пацієнтів.

МОЗ  Вакцинація. МОЗ віднесло Одеську та Київські області до регіонів із «червоним» рівнем епідемічної небезпеки. Таким чином, зараз «червоному» рівню відповідають місто Київ, Київська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська та Чернівецька області.

Читайте також: Як постити у час тотального скролінгу

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на цей час не бачить можливості для Євросоюзу напряму жертвувати вакцини від коронавірусу біднішим країнам. За її словами, механізм ЄС з пожертвування вакцин напряму іншим країнам запуститься тільки тоді, коли ситуація з вакцинами покращиться в самому ЄС. Зараз більшість доз вакцин проти Covid-19 продовжують вводити в індустріально розвинених країнах.

Протести на Банковій. Ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув’язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

Пізніше – між правоохоронцями та прихильниками Стерненка сталися сутички біля Печерського відділку поліції в Києві – у ньому утримували затриманого на акції під Офісом президента ветерана Влада Сорда.

Читайте також: В одному із парків Львівщини живе рідкісний вид птахів

Як заявив один з організаторів акції під ОП лідер руху «Гонор» Філімонов, президент Зеленський не реагував на попередні протести громадян, тому остання акція отримала назву «Якщо не чуєш – побачиш». За його словами, готувався перфоманс, але биття вікон, димові шашки – цього в планах не було. 

Аеропорт в концесію – Шахта Надія. Міністерство інфраструктури хоче почати процес передачі в концесію міжнародних аеропортів у Львові та Херсоні в наступному році.

Шахту «Надія», що на Львівщині у селі Соснівка, закриють влітку 2022 року, про це йдеться у наказі в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка.

США – Україна. Незалежно від того, як складатимуться найближчим часом відносини Москви та Вашингтона, Україна матиме широку підтримку в США. Про це заявив Курт Волкер, колишній спецпредставник Держдепу з питань України.

Читайте також: На Львівщині виставили до почитання частинку пояса Пресвятої Богородиці

Не занадто щасливі. Україна покращила свою позицію у рейтингу, а Фінляндія тим часом четвертий рік поспіль стає найщасливішою країною у світі. Згідно зі звітом World Happiness Report, який фінансується ООН,  Данія посіла друге місце, потім іде Швейцарія, Ісландія та Нідерланди. Нова Зеландія знову стала єдиною неєвропейською державою в топ-10. Велика Британія опустилася з 13-го на 17-е місце. Україна покращила місце в рейтингу, піднявшись на 13 пунктів на 110 сходинку, між Алжиром та Іраком.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!